Copil din Italia de 13 luni, ucis de doi câini pitbull. Mama: „Am încercat să-l smulg din fălcile lor”

În dimineața zilei de luni, 22 aprilie, o comunitate rurală din localitatea Campolongo, zona Eboli, provincia Salerno, a fost zguduită de un incident șocant în care un copil de doar 13 luni, Francesco Pio D’Amaro, a fost atacat și ucis de doi câini pitbull.

Incidentul a avut loc în propria curte a familiei, când copilul se afla în brațele unchiului său care se pregătea să iasă din casă.

6626101f52a11
Locul unde a fost ucis copilul de 13 luni de cei doi cîini pitbull. Sursa foto: Corriere della Sera

Câinii, care aparțineau unei prietene a mamei copilului și fuseseră lăsați temporar în grija familiei respective, au pătruns în curte imediat ce ușa a fost deschisă și l-au mușcat pe micuț.

Unchiul copilului, care îl ținea în brațe, a reușit să scape nevătămat, dar micuțul Francesco a suferit leziuni grave. Conform raportului medicului legist, corpul băiețelului prezenta răni profunde provocate de mușcăturile animalelor.

Mama copilului, într-un efort disperat de a-i salva viața, a intervenit și a fost și ea atacată de câini. Aceasta a suferit multiple răni la picioare în încercarea de a-și extrage fiul din ghearele animalelor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Când mi-am dat seama ce se întâmplă, tot ce am putut face a fost să încerc să-l smulg pe fiul meu din fălcile lor,” a relatat mama îndurerată.

Autoritățile, alertate imediat, au sosit la fața locului. Carabinierii din Eboli, împreună cu echipajul medical 118, au început investigațiile pentru a determina circumstanțele exacte ale tragediei.

Potrivit unei prime reconstituiri făcute de carabinieri, cei doi câini este posibil să fi considerat copilul un fel de jucărie de pluș sau dimpotrivă, un element „străin” și în fervoarea lor l-au atacat.

Cei doi pitbull au fost confiscați și plasați într-un adăpost pentru animale.

Între timp, carabinierii din Eboli încearcă să stabilească dinamica tragicului incident. Ei îi vor audia pe mama și unchiul copilului, ambii cetățeni italieni, în timp ce soțul mamei este cetățean străin.

Procuratura din Salerno a deschis o anchetă asupra cazului.