Copil găsit mort în Italia la 8 zile după ce a fost luat de ape în timpul inundațiilor din regiunea Marche

Opt zile de speranțe s-au spulberat la ora 16:15, de astăzi, 23 septembrie. Mattia Luconi, copilul care a fost dat dispărut în seara zilei de 15 septembrie, după ce a fost luat de ape în timpul inundațiilor din regiunea Marche, a fost găsit fără viață la 8 zile de la dispariția sa.

Trupul neînsuflețit al micuțului, acoperit de noroi și în stare avansată de descompunere, a fost găsit de un cetățean pe un câmp agricol de pe teritoriul localității Trecastelli, provincia Ancona, la câțiva kilometri distanță de locul dispariției.

Băiatul, în vârstă de opt ani, a fost căutat în aceste zile de pompieri și de voluntarii de la Protecția Civilă. El a fost recunoscut după cămășuța cu care era îmbrăcat la momentul dispariției, dar va fi necesar un test ADN pentru confirmarea identității.

În seara zilei de 15 septembrie, când regiunea Marche s-a confruntat cu o puternică furtună în urma căreia și-au pierdut viața 11 persoane, Mattia Luconi se afla în mașină împreună cu mama sa, Silvia Mereu, în vârstă de 42 de ani. Mașina a fost inundată și mama a coborât luându-l pe Mattia în brațe, dar forța apelor i l-au smuls de la piept și femeia nu a avut forța de a-l salva.

Silvia Mereu s-a agățat de un copac, apoi a fost găsită de salvatori și dusă la spital, unde a fost internată cu diagnosticul de pneumonie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ieri a fost externată și s-a întors la locul unde dispăruse Mattia, pentru a participa la căutări. „Fără Mattia nu mă duc acasă”, ar fi spus ea, disperată, apoi a parcurs kilometri întregi, căutându-și copilul cu ajutorul unui binoclu.

În seara zilei de duminică, 18 septembrie, pompierii au găsit rucsacul băiatului, dar de el nici urmă. Tatăl făcuse mai multe apeluri către salvatori pentru utilizarea câinilor moleculari în timpul căutărilor. „Fără copilul meu nu mai am nimic de pierdut – a spus Tiziano Luconi într-un interviu pentru Corriere della Sera. Fiul meu este toată viața mea”.

Tiziano Luconi cu fiul său, Mattia. Sursa foto: La Repubblica

Trupul copilului va fi transferat la spitalul din Ancona unde va fi efectuată autopsia și prelevarea de ADN, pentru a putea fi identificat în mod oficial. Numărul victimelor inundațiilor din Marche se ridică astfel la 12. Brunella Chiù, o femeie în vârstă de 56 de ani, este încă dispărută.