Copil mort în Italia, într-un incendiu provocat de luminițele de Crăciun

Un incendiu devastator a izbucnit în noaptea dintre 17 și luni, 18 decembrie, în localitatea Campobasso, regiunea Molise, ducând la moartea unui copil de 9 ani și rănirea gravă a fratelui său de 12 ani, a surorii de 3 ani și a mamei de 35 de ani.

Tragedia s-a petrecut într-un apartament de la etajul doi al unei vile situate în satul Colle Calcare care aparține de Campobasso, informează Corriere della Sera.

Tatăl a fost primul care s-a trezit. El a alertat imediat autoritățile. La fața locului au intervenit pompierii, echipajul de prim ajutor 118 și poliția.

Apartamentul în care a avut loc incendiul. Sursa foto: Corriere della Sera

Eforturile de a-l salva pe băiatul de 9 ani au fost zadarnice. Ceilalți membri ai familiei, deși grav răniți, au supraviețuit.

Băiatul de 12 ani este în tratament la Napoli cu camera hiperbarică, iar cea mai mică dintre victime, o fetiță de numai 3 anișori, se află la spitalul Cardarelli din Campobasso. Ambii părinți sunt de asemenea internați.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cauza incendiului este încă în curs de investigare de către nucleul investigativ al pompierilor. Principala ipoteză este aceea a unui scurtcircuit. Se crede că focul ar fi fost declanșat de luminițele de Crăciun lăsate aprinse peste noapte.

În cazul copilului decedat va fi efectuată o autopsie pentru a se stabili cauzele exacte ale decesului.

Antonio, bunicul copilului decedat și locatar la primul etaj al vilei, a declarat:

„Suntem toți șocați de ce s-a întâmplat. Părinții au încercat să-și salveze toți copiii, dar nu au reușit.”

El a mai relatat: „S-a întâmplat pe la miezul nopții, mi-am dat seama pentru că am auzit zgomotul plăcilor de faianță care pocneau. Era mult fum în casă, fum care venea mai ales de la o canapea, iar copiii, care în acel moment dormeau, l-au inhalat.

Alessandro nu a supraviețuit, ceilalți doi, mulțumindu-i Domnului, da. Mama a reușit să o scoată afară pe cea mai mică.”

@rotalianul