Copil mușcat de o viperă în Italia. A întins mâna într-un tufiș să culeagă o floare

Un băiețel de 6 anișori a fost mușcat de o viperă în Cles, regiunea Trentino-Alto Adige, în timp ce culegea o floare dintr-un tufiș pentru a o oferi mamei sale. Copilul a fost transferat de urgență la Centrul Anti-Otrăvire din Verona.

Panică pentru părinții micuțului și ore de îngrijorare, dar starea lui este stabilă, au declarat medicii italieni, conform Fanpage.

Băiețelul făcea o plimbare cu părinții săi când a întins mâna într-un tufiș să culeagă o floare. Vipera l-a mușcat de un deget, apoi a fost văzută fugind, făcându-se repede nevăzută.

După numai câteva minute degetul i s-a umflat și a început să aibă dureri. „Este prima mușcătură de viperă din acest sezon, mai devreme decât de obicei”, a spus dr. Giorgio Ricci, directorul Centrului Anti-Otrăvire din Verona, unul dintre cele zece Centre naționale recunoscute de Ministerul Sănătății.

Potrivit medicilor, terapia a avut succes, iar mâine copilul ar putea fi externat. „Să sperăm că este un caz izolat care s-a încheiat cu bine și nu indicatorul unui sezon în care va fi nevoie de mai multe doze de ser”, a conchis acesta.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O mușcătură de viperă este o rană provocată de colții acesteia. Aceste mușcături pot cauza intoxicația cu venin și, dacă mușcătura este extrem de gravă, poate fi fatală, în funcție de tipul de venin pe care îl produce vipera și de letalitatea acesteia.

Aceste reptile atacă doar dacă simt un pericol foarte apropiat, primul lor mecanism de apărare fiind de obicei să fugă; când însă nu o pot face, îi vor ataca pe cei percepuți ca un pericol pentru ele.

Prin urmare, este important să mergeți pe cărări și să testați orice apă în care intenționați să intrați în sălbăticie cu un băț (zgomotele cauzate, de obicei, de băț, sperie reptilele și le pun pe fugă). Atunci când sunteți în astfel de medii, asigurați-vă că purtați întotdeauna încălțăminte și șosete potrivite, precum și pantaloni care acoperă complet picioarele.

În general, sunt necesare 4/6 ore de timp pentru a interveni în cazul unei mușcături de viperă. Printre simptome, pe lângă umflarea părții afectate, se numără senzația de vomă și diaree.