Copil născut la bordul unui avion în zbor. Pilotul a ajutat femeia să nască

Comandantul Jakarin Sararnrakskul, pilot la compania aeriană VietJet, a devenit erou pentru o tânără mămică și micuțul ei în timpul unui zbor de la Taipei (Taiwan) la Bangkok (Tailandia), pe 23 februarie, informează NY Post.

El a decis să lase comanda avionului în mâinile copilotului său pentru a ajuta o pasageră să nască în siguranță la bordul avionului.

Femeia a intrat brusc în travaliu și bebelușul nu a mai avut răbdare ca avionul să ajungă la sol.

Cu ajutorul stewardeselor, pilotul, care nu are pregătire medicală și este tatăl unei fetițe, a asistat nașterea, asigurându-se că atât mama, cât și noul-născut sunt bine.

photo_2024-03-04_18-25-57
Sursa foto: NY Post

Pasagera, surprinsă de travaliu în timpul zborului, a fost inițial asistată de echipajul de cabină în baia avionului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În fața imposibilității de a ateriza la timp sau de a se întoarce, decizia rapidă a comandantului de a interveni personal a garantat un final fericit pentru evenimentul neașteptat.

După naștere, mama și copilul, pe care echipajul l-a poreclit „Sky Baby” datorită circumstanțelor unice ale nașterii sale, au fost preluați de o echipă medicală care îi aștepta la aeroportul din Bangkok, unde avionul a aterizat în siguranță.

Comandantul Jakarin Sararnrakskul, cu 18 ani de experiență în pilotaj, și-a exprimat mândria și fericirea de a fi putut asista la nașterea micuțului „Sky”.

El a subliniat momentul unic, spunând că acum băiețelul are o poveste extraordinară de spus despre nașterea sa „în cer”.

Această experiență neobișnuită a fost împărtășită și pe rețelele de socializare, unde comandantul a postat o fotografie cu noul-născut, marcând un moment memorabil atât pentru familia implicată, cât și pentru întregul echipaj.

Distribuie acest articol