Copil român de 11 luni declarat în Italia fals pozitiv la coronavirus: „A avut o bronhopneumonie”

Un copil de 11 luni a fost declarat în mod fals pe data de 6 august ca fiind unul dintre cazurile rezultate pozitiv pentru coronavirus în Italia. În realitate, băiețelul a avut doar o bronhopneumonie, scrie publicația Verona Sera.

Băiețelul s-a întors din România împreună cu părinții săi pe data de 2 august, la Arcole, în provincia Verona, din Veneto. El a fost înregistrat joi, 6 august, ca un caz pozitiv de coronavirus la actualizarea efectuată de autoritățile sanitare italiene, dar testele ulterioare, atât cele tip tampon (moleculare) cât și cele pentru detectarea anticorpilor, au dat rezultate negative.

În grupul Facebook „Sei di Arcole se …”, mama copilului român a intervenit declarând că băiețelul ei este un fals pozitiv. După ce la testul făcut la spitalul din San Bonifacio copilul a rezultat pozitiv, el a fost supus testelor de verificare și toate au fost negative.

Și nu se poate spune că a devenit negativ pe parcurs, menționează sursa citată, pentru că testul de detecție a anticorpilor specifici a fost de asemenea negativ, ceea ce înseamnă că băiețelul nu a contractat deloc virusul.

Testele de detecție a anticorpilor specifici pot identifica, în sângele pacientului, anticorpii de tip IgM și IgG produși de organismul uman ca răspuns la infecția cu SARS-CoV-2. Anticorpii detectați prin teste serologice indică faptul că o persoană a venit în contact cu virusul, indiferent dacă aceasta prezenta simptome specifice infecției COVID-19 sau a fost asimptomatică.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Băiețelul meu a avut doar o bronhopneumonie”, a conchis mama pe rețeaua de socializare.

@rotalianul