Copil român de 8 luni, tratat în Italia de o boală gravă. În țară afecțiunea este considerată „incurabilă”

Un copilaș român de numai 8 luni, care suferă de o malformație severă a coloanei vertebrale, va primi la Istituto Neurologic „Carlo Besta” din Milano șansa la un viitor și la o viață mai bună, datorită ajutorului oferit de italienii de la Ordinul Suveran al Sfântului Ioan al Ierusalimului. În România, boala sa este considerată una incurabilă, precizează Milano Today.

Nicolas a făcut o călătorie lungă, din România la Milano, împreună cu părinții săi, pentru a afla dacă are posibilitatea unui viitor în care simptomele cauzate de boala de care suferă să nu-i dea prea multă bătaie de cap. Băiețelul suferă de o gravă malformație a coloanei vertebrale, pentru care în țara noastră nu există tratament.

Micuțul a ajuns la Institutul Neurologic „Carlo Besta” datorită intervenției italienilor de la „Sovrano Ordine di San Giovanni di Gerusalemme, Cavalieri di Malta Osj”. Călătoria, examinările medicale și cazarea copilului și a familiei sale, au fost organizate de președintele Asociației Art & Luxury, Thomas Molendini și de directorul TrustMeUp Angelo Fasola.

Situația clinică a lui Nicolas a fost evaluată de medicii Masson și Dosi de la „Besta”, instituție de excelență în domeniul neurologiei. O contribuție însemnată a avut-o și Florin Pascu, consulul României la Milano, care a pus la dispoziție personal pentru efectuarea traducerilor în discuțiile dintre părinți și specialiștii italieni.

La Milano, Nicolas urmează să înceapă protocolul terapeutic identificat, care va dura un an.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul