Copil român de 8 luni, tratat în Italia de o boală gravă. În țară afecțiunea este considerată „incurabilă”

Un copilaș român de numai 8 luni, care suferă de o malformație severă a coloanei vertebrale, va primi la Istituto Neurologic „Carlo Besta” din Milano șansa la un viitor și la o viață mai bună, datorită ajutorului oferit de italienii de la Ordinul Suveran al Sfântului Ioan al Ierusalimului. În România, boala sa este considerată una incurabilă, precizează Milano Today.

Nicolas a făcut o călătorie lungă, din România la Milano, împreună cu părinții săi, pentru a afla dacă are posibilitatea unui viitor în care simptomele cauzate de boala de care suferă să nu-i dea prea multă bătaie de cap. Băiețelul suferă de o gravă malformație a coloanei vertebrale, pentru care în țara noastră nu există tratament.

Micuțul a ajuns la Institutul Neurologic „Carlo Besta” datorită intervenției italienilor de la „Sovrano Ordine di San Giovanni di Gerusalemme, Cavalieri di Malta Osj”. Călătoria, examinările medicale și cazarea copilului și a familiei sale, au fost organizate de președintele Asociației Art & Luxury, Thomas Molendini și de directorul TrustMeUp Angelo Fasola.

Situația clinică a lui Nicolas a fost evaluată de medicii Masson și Dosi de la „Besta”, instituție de excelență în domeniul neurologiei. O contribuție însemnată a avut-o și Florin Pascu, consulul României la Milano, care a pus la dispoziție personal pentru efectuarea traducerilor în discuțiile dintre părinți și specialiștii italieni.

La Milano, Nicolas urmează să înceapă protocolul terapeutic identificat, care va dura un an.