Copil român din Italia, la numai 13 ani a salvat viața mamei sale de două ori. Premiat de autoritățile locale

Florina, o tânără mamă româncă rezidentă în localitatea italiană Rosà, provincia Vicenza din Veneto, a trecut recent printr-o serie de încercări medicale grave, incluzând o tromboembolie pulmonară și un diagnostic de cancer.

denis-timis-2023
Denis Timiș, 13 ani, a salvat viața mamei sale de două ori. Sursă foto: bresciaoggi.it.

În acele dificile momente însă, fiul ei în vârstă de numai 13 ani, pe nume Denis Timiș, a devenit un salvator neașteptat, intervenind decisiv în două ocazii diferite pentru a salva viața mamei sale, relatează ziarul local Brescia Oggi.

Primul incident a avut loc într-o zi din luna august a acestui an, când Florina, epuizată, s-a retras pentru a se odihni.

„Mama, foarte foarte obosită, s-a pus să se odihnească. Așa că am pregătit masa și prânzul, așteptând să se trezească.

Când am revăzut-o, mi-am dat seama că ceva nu era în regulă și am chemat imediat ambulanța, chiar dacă ea îmi spunea să nu fac asta”, a povestit Denis.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ajunsă la spital, Florinei i-a fost diagnosticată o tromboembolie pulmonară, afecțiune cu potențial fatal, așa cum admite chiar ea.

Recunoașterea curajului și maturității lui Denis a venit din partea primăriei din Rosà, care l-a onorat cu distincția civică „Alfiere di Rosà” (Purtător de stindard al localității).

Lupta familiei cu problemele de sănătate nu s-a terminat aici, din nefericire. În luna noiembrie, Denis a detectat un alt simptom îngrijorător la mama sa, de data aceasta legat de o problemă mult mai gravă.

„Mama avea o problemă feminină care, în opinia mea, nu era normală, chiar dacă nu avea simptome deosebite.

O cunosc foarte bine și am înțeles că ceva nu era în regulă. Dar ea, nici de data asta, nu voia să cer ajutor. Nu am ascultat-o și am chemat ambulanța, pregătind pe masă toate dosarele ei medicale”, a povestit micul nostru conațional.

Florina a fost transportată la spital cu cod alb, dar, după câteva analize medicale, a fost internată de urgență la ginecologie.

„Mi-a fost diagnosticat un cancer deja în metastază. Dacă nu ar fi fost pentru fiul meu, care a preluat situația fără a subestima simptomele mele, acum nu aș mai fi aici.

Am fost operată imediat și după trei zile în terapie intensivă și internare, acum sunt aici, povestind totul, datorită micului meu erou”, a povestit Florina.

Pe lângă rolul său neașteptat de erou, adolescentul român este un elev dedicat, cu performanțe excelente la școală, în special în matematică.

El continuă să își împartă timpul între studii și grija față de mama sa, păstrându-și optimismul și zâmbetul pe față.

Mesajul său către ceilalți tineri este să fie întotdeauna atenți și empatici față de cei din jur.