Copil român grav bolnav, transportat în Italia cu o navă militară

Angel Tîlvăr, Ministrul Apărării Naționale, a inițiat miercuri, 13 martie, o intervenție umanitară decisivă pentru salvarea vieții unui minor aflat în stare critică, autorizând desfășurarea unei misiuni speciale de transport aerian spre Italia.

Această acțiune a implicat utilizarea unei aeronave militare C27J Spartan, pregătită specific pentru operațiuni medicale, care la ora 11:00 a zburat de la Iași către Milano.

La bordul avionului s-a aflat o echipă compusă din experți medicali ai Bazei 90 Transport Aerian și personal calificat al Spitalului Clinic de Urgență București, toți mobilizați pentru a asigura îngrijirea de specialitate necesară pe durata călătoriei.

5348069c-fca0-477d-8489-301be4841b3e
Sursa foto: Agerpres

Această intervenție umanitară a fost pusă în mișcare la cererea lui Raed Arafat, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, evidențiind o cooperare strânsă între diferite agenții guvernamentale pentru a salva vieți în situații critice.

Misiunea subliniază angajamentul autorităților române de a utiliza toate resursele disponibile pentru a asigura bunăstarea cetățenilor, inclusiv în circumstanțe de urgență care necesită asistență internațională.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI