Copil român în vârstă de 10 ani, abia întors din Italia, suspect de coronavirus

Un copil de 10 ani din Blejești, județul Teleorman, care a fost în Lombardia, este suspect de infecţie cu noul coronavirus. Joi dimineaţă tatăl copilului a sunat la 112 şi a anunţat că micuţul se simte rău, informează Mediafax.

Băiatul s-a întors împreună cu tatăl de curând din Italia, din regiunea Lombardia, şi erau izolaţi la domiciliu, sub monitorizarea medicului de familie.

Potrivit declaraţiei primarului Pietreanu Narcis, în urmă cu câteva zile, tatăl minorului a intrat în ţară pe la vama Nădlac, venind din regiunea Lombardia. În toată această perioadă, întreaga familie, formată din părinţi şi doi copii minori, a fost izolată la domiciliu, iar un medic de la vama Nadlac a ţinut legătura în permanenţă cu bărbatul în vârstă de 41 de ani.

Copilul şi l-au transportat în condiţii speciale la Spitalul Judeţean din Alexandria după ce a fost izolat de o echipă de epidemiologi şi pompieri. I-au fost recoltate probe și se aşteaptă rezultatul analizelor de la Spitalul Matei Balş din capitală.

Autorităţile din Teleorman au pregătit două spaţii unde pot fi izolaţi cei care vor fi descoperiţi cu coronavirus. Este vorba despre tabăra Dunărica Zimnicea şi un corp al Spitalului TBC Roşiorii de Vede.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit site-ului worldometers.com, unde sunt strânse statisticile legate de coronavirus din toată lumea, noul coronavirus nu a ucis nicun copil cu vârsta sub nouă ani.

Rata mortalităţii este mult mai mare, în schimb, la persoanele în vârstă, care au boli preexistente, precum afecţiuni cardiovascculare, diabet, boli respiratorii cronice, hipertensiune sau cancer.