Copil român, ucis în străinătate de tatăl vitreg. Pus într-o geantă și aruncat într-un lac

Raul, un băiețel român de 9 ani, a fost ucis în Belgia de către iubitul mamei sale, iar trupul micuțului a fost ascuns pentru câteva zile sub pat, apoi aruncat în apa lacului Houtdok.

O tragedie greu de descris în cuvinte, petrecută în Afrikalaan, un cartier din Gent. Tatăl vitreg, Nicu C., l-a ucis în bătaie de băiat în fața mamei și a surioarei sale.

Bărbatul a ascuns trupul sub pat, apoi l-a dus și l-a aruncat într-un lac din apropierea locuinței. În geantă a pus și câteva pietre pentru ca să scufunde mai bine în apă.

S-a întâmplat în luna ianuarie și timp de trei luni au păstrat cu toții secretul. Corpul a fost găsit la începutul lunii aprilie, după ce mama i-a mărturisit fratelui care locuiește în Germania ceea ce s-a întâmplat cu copilul ei. Unchiul copiilor, Marius Micu, a sunat imediat la poliția belgiană.

1200-20230419124145 (2)
Raul, mama sa, tatăl vitreg și lacul din Gent unde a fost aruncat corpul băiatului

El a oferit detalii despre tragicul eveniment și despre trecutul familiei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ioana, mama lui Raul, a locuit în mai multe țări, printre care Germania, Italia și Olanda, în timp ce copiii ei au fost crescuți de bunica lor în Mediaș, județul Sibiu. În cele din urmă, mama s-a mutat în Belgia și și-a adus pe copii cu ea.

Marius Micu povestește că bunica ținea legătura cu nepoții săi prin telefon, însă la un moment dat, Raul nu mai apărea în apelurile video. Mama lui Raul inventa diverse scuze pentru absența băiatului.

Marius a primit vestea tragică prin intermediul unui mesaj în care mama lui Raul mărturisea că băiatul fusese ucis de iubitul ei. Alte rude au încercat să ia legătura cu Ioana, dar fără succes. Într-un alt mesaj, femeia a amenințat că își va ucide și fiica, apoi se va sinucide.

Immagine 2023-04-19 132110

- Continuarea după publicitate -

Marius Micu și alte rude au mers la casa Ioanei împreună cu poliția, unde au aflat că fostul iubit al femeii l-a ucis pe Raul și l-a aruncat în apa unui lac din apropiere

Sora lui Raul, o fetiță de 12 ani, a povestit că tatăl vitreg i-a lovit deseori pe amândoi. Pe Raul îl stropea cu apă rece ca gheață sau cu apă fierbinte și îl bătea cu cureaua.

Fetița a mărturisit că tatăl vitreg a ascuns trupul fratelui ei mort sub patul lor timp de 2-3 zile, după care l-a pus într-o geantă sport și l-a aruncat în apă. Fata se află acum în grija familiei și încearcă să facă față traumelor suferite.

Marius Micu menționează că sora lui se plânsese de iubitul ei violent înainte de tragedie. Fetița a dezvăluit că mama ei a participat, de asemenea, la bătăile crâncene primite de Raul. Acum, fata se teme că nu-și va mai vedea mama, care se află în închisoare, și suferă pentru pierderea fratelui său.

Concubinul femeii a fost reținut în Olanda, țara în care fugise pentru a se ascunde de poliție.

Autoritățile din Belgia și Olanda colaborează în vederea aducerii în fața justiției a concubinului femeii, iar ancheta este în desfășurare pentru a stabili exact împrejurările crimei și responsabilitățile celor implicați.

Cazul tragic al lui Raul a șocat atât comunitatea românească din Belgia, cât și pe cea din România. Familia și rudele au rămas înspăimântate de cruzimea și violența cu care s-a petrecut uciderea băiatului și de faptul că mama acestuia nu a făcut nimic pentru a-l proteja.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20