Copilul român mort în Italia, la mare, nu s-a înecat. Autopsia a scos la iveală o altă cauză a decesului

Dario Brînzan, băiețelul român care a decedat pe 5 iulie în localitatea Margherita di Savoia, provincia Bari, în timp ce se afla la mare, nu a murit înecat, așa cum s-a crezut inițial. Micuțul pare să fi decedat din cauza unei patologii de care părinții nu aveau știință, relatează La Gazzetta del Mezzogiorno.

Dario, născut la Cerignola (Foggia) din părinți români, se afla într-o tabără de vară, la mare și în dimineața de miercuri, 5 iulie, făcea baie împreună cu ceilalți copii. La un moment dat a dispărut sub apă.

Încercările de resuscitare, inițiate de către salvamarul local, urmate de eforturile operatorilor de la serviciul de urgență 118, care au sosit imediat la fața locului, nu au reușit să îl readucă la viață.

A fost inutilă și intervenția unei echipe medicale sosite cu elicopterul de la Foggia. Pentru micuț nu a mai fost nimic de făcut.

Cauza morții nu pare a fi înecul, ci mai degrabă o bruscă stare de rău, care s-ar putea datora unei afecțiuni genetice nedescoperite până acum.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acesta este rezultatul preliminar al autopsiei efectuate pe corpul băiețelului de către directorul Institutului de Medicină Legală din Foggia, profesorul Luigi Cipolloni.

Cu toate acestea, vor fi necesare studii de laborator mai aprofundate pentru a determina cu exactitate cauzele decesului.

Probabil vor fi efectuate examinări histologice pentru a verifica, de exemplu, prezența unei patologii cardiace.

Procuratura din Foggia a deschis însă un dosar penal pentru omucidere prin imprudență, în care sunt cercetate în prezent șapte persoane. Printre acestea se numără și organizatorii taberei de vară.

Dario va fi înmormântat în Italia. Funeraliile vor avea loc la catedrala din Canosa di Puglia, unde micuțul trăia cu familia sa de naționalitate română. În funcție de verificările procurorilor, serviciile funerare ar putea avea loc joi, 13 iulie.

Distribuie acest articol