Copilul unei românce din Italia, mort într-un tragic accident alături de un prieten. „Este singurul meu fiu!”

Două familii își plâng copiii în urma unui tragic accident de mașină care a avut loc în localitatea Șcheia din județul Iași.

Doi tineri, în vârstă de 21 și 15 ani, și-au pierdut viața după ce autoturismul în care se aflau s-a ciocnit de un stâlp de electricitate și s-a izbit apoi de un gard.

Un al treilea pasager, pe nume Ștefănel Andrei Lorenț și care are 17 ani, a supraviețuit și oferă o versiune frapantă a evenimentelor.

masina-implicata-in-accident-1
Imagine de la locul accidentului. Foto: bzi.ro

Maricica Morariu, care muncește în Italia și este mama băiatului de 15 ani, Eduard Morariu, și-a exprimat durerea și a povestit pentru BZI despre planurile pe care le avea pentru fiul ei:

„Este singurul meu fiu. Am vorbit cu el joi (27 aprilie 2023 – n.r.). Mi-a spus că merge la stână, pentru că vrea să aibă un bănuț al lui.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tatăl său nu era de acord, s-au certat puțin, dar nu a fost ceva ieșit din comun. Ionel voia să îl protejeze și să-l știe acasă. Când am aflat, am crezut că mor. Aveam planuri mari.

Voiam să vin în vară să îi facem buletinul și să-l aduc în Italia, să ajungă un om mare. Nu am mai reușit.”

Eduard Morariu, adolescentul de 15 ani mort în dramaticul accident. Sursă: ziaruldeiasi.ro

Potrivit declarațiilor lui Ștefănel, Andrei Iulian Alexa, tânărul de 21 de ani care a murit și el în accident, s-ar fi urcat beat la volan.

El ar fi vrut să se sinucidă din cauza certurilor cu iubita sa, cu care intenționa să se căsătorească în viitorul apropiat.

„Ne-am urcat în mașină. Am plecat la PECO. Am alimentat de 20 de lei și am cumpărat 3 beri la sticlă.

La omul care era la PECO i-a lăsat 10 lei bacșiș și i-a spus să nu zică la nimeni că el este un pic băut la volan.

Andrei Iulian Alexa (n.r. – băiatul de 21 de ani care a murit) era la volan. Nu avea permis, dar s-a urcat. Portiera stângă la mașină nu se deschidea, fiind doar două scaune”, a povestit tânărul supraviețuitor.

andrei iulian alexa
Andrei Iulian Alexa, 21 de ani, era tânărul care se afla la volan. Sursă: ziaruleiasi.ro

Din cele relatate de Ștefănel reiese că el se afla pe scaunul din dreapta șoferului, iar Edi, băiatul româncei din Italia, era în spatele lor, așezat „cumva între scaune”.

- Continuarea după publicitate -

„După ce am plecat de la PECO și am făcut niște curbe, băiatul de 21 de ani a spus că fie mor eu, fie murim toți trei și a început a accelera. El a vrut să se omoare.

Când s-a izbit în capul de pod, Edi atât a spus: «Văleu». Apoi a murit.

Îmi pare rău. Erau băieți buni și prietenii mei. Ne ajutam mereu, dar nu știu ce s-a întâmplat cu Iulian. El era un băiat liniștit.

Am înțeles că de vreo săptămână se tot certa cu iubita lui, care avea să-i devină soție. Nouă și prin sat a spus: «Acum umblu murdar, dar de luni voi fi în costum». Eu acum iau calmante. Închid ochii și aud și văd doar asta”, a mai mărturisit Ștefănel.

În prezent, anchetatorii ieșeni continuă cercetările în acest caz pentru a afla cauzele tragediei și a stabili cine este vinovat de moartea celor doi tineri. Ipoteza lansată de Ștefănel trebuie verificată și luată în considerare de oamenii legii.

Între timp, părinții lui Edi, Ionel și Marcica, care sunt despărțiți, dar pe care îi leagă o durere de nedescris în aceste momente, au fost nevoiți să-și conducă fiul pe ultimul drum, în cursul zilei de ieri, 3 aprilie. Familia Alexa, în schimb, l-au înmormântat pe Iulian astăzi, 4 aprilie.

Ștefănel, deși a scăpat cu viață, este nevoit acum să se confrunte  cu traumele evenimentului și încearcă să-și revină din șocul trăit.

@rotalianul