Coronavirus în Italia, actualizare 8 martie 2020: Peste 7.300 de persoane contaminate, 622 de persoane vindecate și 366 decese

Cele mai recente informații publicate de Departamentul de Protecție Civilă din Italia arată că numărul total de persoane infectate cu coronavirus a ajuns duminică, 8 martie 2020, la 7.375 de persoane de la începutul epidemiei, din care 6.387 sunt cazuri pozitive încă. Datele au fost actualizate la ora 17:00 de astăzi și pot fi văzute aici de pe computer sau aici de pe telefon.

Conform instituției menționate mai sus, persoanele care s-au vindecat de această infecție sunt 622 la această oră, în timp ce victimele acestei boli au ajuns ca număr la 366. În comparație cu datele publicate ieri rezultă astfel că 33 de persoane s-au vindecat în ultima zi și 133 au decedat.

Graficul la nivel național al persoanelor contaminate (galben), vindecate (verde) și decedate (gri). Sursa: http://www.protezionecivile.gov.it/

În ce privește noile cazuri, în ultimele 24 de ore au fost diagnosticate pozitiv cu noul coronavirus 1.326 de persoane, după cum arată graficul publicat de cei de la Protecția Civilă.

Graficul numărului de cazuri noi care au apărut zilnic. Sursa: http://www.protezionecivile.gov.it/

Cele mai afectate regiuni la această oră rămân Lombardia (4.189 persoane contaminate), Emilia Romagna (1.180 persoane contaminate) și Veneto (670).

Numărul de persoane infectate împărțit pe regiuni. Sursa: http://www.protezionecivile.gov.it/

Vă reamintim că o nouă măsură adoptată astăzi de Guvernul din Italia, condus de Giuseppe Conte, extinde „zona roșie” în vederea limitării răspândirii epidemiei cu noul coronavirus, interzicând astfel intrarea și ieșirea din Lombardia și din alte 14 provincii. Sunt extinse zonele controlate spre Piemonte și Emilia-Romagna.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În detaliu, provinciile care au devenit „zonă roșie” și din care este interzisă intrarea și ieșirea sunt următoarele: Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro și Urbino, Veneția, Padova, Treviso, Asti, Vercelli, Novara, Verbano Cusio Ossola și Alessandria. Noile dispoziții sunt valabile de duminică, 8 martie, până pe 3 aprilie. Se acordă permise de intrare și de ieșire din zonele menționate mai sus numai în caz de urgență.

Persoane pozitive în fiecare provincie la ora 17:00 din data de 8 martie 2020:

Nu uitați măsurile de prevenție împotriva contaminării cu noul coronavirus recomandate de Ministerul Sănătății din Italia și vă invităm de asemenea să citiți mai multe detalii publicate de instituția amintită mai sus și Organizația Mondială a Sănătății despre acest virus în articolul „Coronavirus în Italia: Măsuri de prevenire, numărul verde și recomandările Ministerului Sănătății și ale OMS”.

@rotalianul