Coronavirus în Italia, cele mai recente știri: 45 de persoane vindecate, 17 morți și 655 de persoane infectate până la această oră

În acest articol vă vom ține la curent cu cele mai recente știri în legătură cu focarele de coronavirus din Italia și numărul persoanelor contaminate, numărul persoanelor decedate, precum și numărul celor care s-au vindecat. Actualizările pe acest subiect vor fi publicate în ordine cronologică descrescătoare.

Joi, 27 februarie 2020

Ora 21:00: Bilanțul epidemiei cu virusul COVID-19 a ajuns astăzi în Italia la 17 persoane decedate, dar și 45 de persoane vindecate. Numărul celor contaminați în schimb a ajus la 650, anunţă autorităţile de la Roma, citate de postul RAI News.

Miercuri, 26 februarie 2020

Ora 13:41: Potrivit celor mai recente informații publicate de Agenția de presă ANSA din Italia, numărul victimelor virusului COVID-19 a ajuns la 12, ultimul deces având loc astăzi în regiunea Emilia Romagna. Este vorba despre un bărbat de 69 de ani din Lodi, Lombardia, internat în Emilia Romagna cu patologii respiratorii grave.

Numărul persoanelor contaminate pe teritoriul italian a ajuns în schimb la 374, iar astăzi au fost raportate de autorități primele cazuri de infecție la persoane sub 18 ani. Din primele informații reiese că 4 minori din regiunea Lombardia au fost diagnosticați pozitiv la testele efectuate pentru virusul COVID-19. Numărul persoanelor care s-au vindecat complet până la această oră este 2, dar având în vedere că simptomele pot persista până la 14 zile, se așteaptă ca în perioada următoare să se vindece mult mai multe persoane.

Walter Ricciardi, medic și docent universitar, în prezent comisar al Comisiei Europene, colaborator al Organizației Mondiale de Sănătate și consultant al Ministerului Sănătății din Italia, face un apel la „reducerea nivelului de alertă” amintind totodată că „95% dintre bolnavi se vindecă și toți cei morți aveau deja o stare gravă de sănătate”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cele mai recente statistici arată că, până la această dată, din 81.264 de persoane contaminate la nivel global, 30.326 s-au vindecat, 2.770 au decedat, iar restul de 48.168 prezintă încă simptomele specifice acestei boli și se află în fază de tratament.

Marți, 25 februarie 2020

Ora 19:09: Numărul deceselor în Italia provocate de noul coronavirus a ajuns la 11 după ce alți patru pensionari au decedat. Conform Agenției de presă ANSA din Italia, este vorba de un bărbat de 91 de ani din San Fiorano (Lodi), un alt bărbat de 84 de ani din Nembro (Bergamo), o femeie de 83 de ani din Codogno (Lodi) și o altă femeie de 76 de ani din Treviso.

Potrivit informațiilor relatate de comisarul Angelo Borrelli de la Protecția Civilă din Italia, numărul persoanelor contaminate cu noul coronavirus în Italie este la această oră de 322. La nivel global, 80.419 persoane au fost contaminate, 2.711 persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de virusul COVID-19 și 27.909 persoane s-au vindecat de simptomele virusului, rata vindecărilor fiind de circa 10 ori mai mare decât cea a deceselor.

Conform statisticilor recente bazate pe vârstă publicate pe site-ul Worldometeres, rata mortalității este după cum urmează:

VÂRSTĂ
RATA MORTALITĂȚII PE VÂRSTĂ
80+ de ani
14.8%
70-79 de ani
8.0%
60-69 de ani
3.6%
50-59 de ani
1.3%
40-49 de ani
0.4%
30-39 de ani
0.2%
20-29 de ani
0.2%
10-19 de ani
0.2%
0-9 de ani
nicio victimă

 

Ora 10:53: Au apărut primele cazuri confirmate de coronavirus în localitățile Florența (Firenze) din regiunea Toscana și Palermo din Sicilia.

La Florența este vorba despre un antreprenor de 66 de ani din localitate care s-a întors de curând din Singapore și acum se află internat la spitalul Santa Maria Annunziata din Ponte a Niccheri, Bagno a Ripoli, scrie, Corriere della Sera.

La Palermo, în schimb, o turistă originară din Bergamo este persoana diagnosticată cu noul coronavirus și a fost internată la spitalul Cervello din localitate, mai relatează sursa citată. Autoriățile locale au dat dispoziții ca atât prietenii cu care turista călătorea, cât și cei cu care au avut un contact apropiat să fie puși în carantină. Acesta este primul caz confirmat de contaminare cu coronavirus în sudul Italiei.

Luni, 24 februarie 2020

Ora 19:52: Un bărbat în vârstă de 62 de ani, originar din Castiglione d’Adda, provincia Lodi, este cea de-a șaptea victimă care a decedat din cauza contaminării cu coronavirus, scrie agenția de presă ANSA. La fel ca în celelalte decese provocate de virusul Covid-19 și acest pacient suferea deja de alte boli în stadiu avansat și făcea dializă. Acesta a murit la spitalul Sant’Anna din Como unde a fost transferat de la Lodi la sfârștul săptămânii trecute după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

Castiglione d’Adda este una dintre localitățile aflate în prezent în carantină. Bărbatul de 62 de ani este a doua victimă din această localitate și a patra persoană contaminată cu acest virus care a murit astăzi.

Numărul total de persoane infectate la această oră în Italia este de 229 anunță autoritățile, regiunile cele mai afectate fiiind Lombardia și Veneto. O persoană până în prezent s-a vindecat, după ce a fost diagnosticată cu coronavirus, este vorba despre un cercetător de la spitalul Spallanzani din Roma.

Ora 15:22: Numărul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la șase în Italia luni, 24 februarie 2020, după ce alte două persoane au decedat. Trei dintre aceste decese au avut loc astăzi, fiind vorba de un bătrân de 84 de ani, unul de 88 de ani și un alt bărbat de 80 de ani.

După decesul bătrânului de 84 de ani, a patra victimă, care a murit la spitalul din Bergamo în această dimineață, presa italiană anunță alte două victime. Este vorba de un bărbat de 88 de ani din localitatea Caselle Landi, provincia Lodi, despre care nu se știe încă dacă suferea și de alte patologie și un bărbat de 80 de ani rezident în localitatea Castiglione d’Adda, dar care a murit la spitaul Sacco din Milano care fusese internat săptămâna trecută în urma unui atac de cord. Inițial presa italiană anunțase și decesul unei femei bolnave de cancer care ar fi avut loc la spitalul din Brescia și care ar fi fost diagnostcată cu coronavirus, dar conducerea spitalului a infirmat această știre.

Cele șase persoane decedate din cauza afecțiunilor provocate de noul coronavirus sunt:

 • Adriano Trevisan, 78 de ani din Vo’ Euganeo, provincia Padova, decedat în data de 20 februarie;
 • O femeie de 75 de ani rezidentă la Casalpusterlengo, o localitate în carantină din provincia Lodi, care a murit sâmbătă, 22 februarie. Femeia a fost diangosticată cu coronavirus post-mortem;
 • Angela Denti, în vârstă de 68 de ani, originară din Trescore Cremasco, provincia Cremona. Angela a murit duminică, 23 februarie, la spitalul din Crema, unde era internată în secția de Oncologie deoarece suferea de cancer și starea ei de sănătate era deja gravă;
 • Un bărbat de 84 de ani din Villa di Serio care a murit în această dimineață de 24 februarie la spitalul din Bergamo. Victima fusese transferată de la spitalul din Alzano Lombardo, unde era internat din cauza altor patologii;
 • Un bărbat de 88 de ani din Caselle Landi, provincia Lodi, decedat tot astăzi, 24 februarie 2020, dar despre care nu se știe încă dacă mai avea alte probleme de sănătate;
 • Un bărbat de 80 de ani din localitatea Castiglione d’Adda, provincia Lodi, care a dedecat tot astăzi, 24 februarie 2020, la spitalul Sacco din Milano. Bătrânul ajunsese la spital după ce a suferit un infarct, iar contaminarea cu coronavirus i-a înrăutățit starea de sănătate.

În ceea ce privește numărul de persoane diagnosticate în total cu coronavirus, autoritățile italiene transmit că 224 de persoane sunt contaminate în toată Italia, dintre care:

 • 172 în Lombardia;
 • 27 în Veneto;
 • 18 în Emilia Romagna;
 • 4 în Piemonte;
 • 3 în Lazio.

Vă reamintim măsurile de prevenție împotriva contaminării cu noul coronavirus recomandate de Ministerul Sănătății din Italia și vă invităm de asemenea să citiți mai multe detalii publicate de instituția amintită mai sus și Organizația Mondială a Sănătății despre acest virus în articolul „Coronavirus în Italia: Măsuri de prevenire, numărul verde și recomandările Ministerului Sănătății și ale OMS”.