Coronavirus în Italia: Creștere bruscă a cazurilor noi de infecție, aproape 4.500 de persoane pozitive în ultimele 24 de ore

Numărul cazurilor noi de infecție cu SarS-CoV-2 (COVID-19) în Italia a ajuns astăzi, 8 octombrie 2020, aproape la același număr care era înregistrat și în luna aprilie a acestui an conform graficelor puse la dispoziție de Ministerul Sănătății din Italia. Numărul deceselor, însă, este mult mai mic în comparație cu acea perioadă.

Graficul cazurilor noi de COVID-19 înregistrate în Italia de la începutul pandemiei. Sursa: Ministerul Sănătății din Italia

Potrivit datelor publicate astăzi de autoritățile italiene, totalul cazurilor noi de infecție înregistrate în ultimele 24 de ore este de 4.458, cu 780 în creștere față de ieri și, după cum se poate observa și din graficul de mai sus, cu o creștere bruscă în ultimele 3 zile. În data de 5 octombrie 2020 Italia se confrunta cu 2.257 de noi cazuri zilnice și după numai 3 zile de la acea dată, acest număr a ajuns să fie aproape de două ori mai mare.

Această situație este comparabilă cu cea de acum șase luni când, la data de 11 aprilie, se înregistrau 4.694 de cazuri noi. Cu toate acestea, numărul deceselor provocate de infecția cu COVID-19 nu este la fel de dramatic ca atunci, mai anunță autoritățile italiene, care precizează că în ultimele 24 de ore au murit 22 de pacienți infectați, în timp ce la acea dată din luna aprilie se înregistrau 619 de decese.

Persoanele internate la Terapie Intensivă pe tot teritoriul Italiei cu această infecție sunt 358 astăzi, în creștere cu 22 de unități față de ieri. Asta înseamnă că doar 4% din capacitatea totală a paturilor de Terapie Intensivă din această țară este folosită, ceea ce este, de asemenea, o veste bună.

Numărul total al persoanelor din Italia care sunt pozitive la această oră în urma testelor pentru noul coronavirus este de 65.952, cu o creștere de 3.376 față de ieri. Italia a avut, de la începutul pandemiei, un total de 338.398 de persoane infectate cu acest virus dintre care 36.083 au decedat, iar 236.363 s-au vindecat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

@rotalianul