Coronavirus în Italia: Guvernul a decis închiderea școlilor în toată țara până la jumătatea lunii martie

În urma consultării cu delegatul OMS în Italia, cu președintele Insitutului Superior de Sănătate și a unei întruniri care a avut loc miercuri, 4 martie 2020, la Palatul Chigi între premierul Giuseppe Conte și ministrii săi, s-a decis închiderea tuturor școlilor din Italia începând de joi, 5 martie și până la jumătatea acestei luni.

Din primele informații publicate de ziarul italian Corriere della Sera, reiese că anunțul oficial va fi publicat după ce comitetul științific care analizează situația epidemică din Italia va da undă verde acestei măsuri, dar în ceea ce-i privește pe membrii Guvernului Conte, decizia este în favoarea luării acesti măsuri drastice.

„Noi mergem pe ideea de transparență maximă, vrem să implicăm și Regiunile (în luarea acestei decizii), dar trebuie să fim atenți să nu ne îndepărtăm de indicațiile date de oamenii de știință. Atenția este maximă, luăm niște decizii care afectează stilul de viață al italienilor și ne aflăm încă în mijlocul unei situații alarmante, conform datelor științifice. Epidemia s-ar putea de asemenea să se exitndă, nu știm când va ajunge la nivelul maxim”, a transmis premierul Conte.

Elevii și studenții vor avea însă posibilitatea să studieze de acasă în această perioadă prin intermediul lecțiilor video și comunicând cu profesorii pe rețeaua de socializare Facebook, mai scrie sursa citată, așa cum s-a întâmplat deja în cazul școlilor închise în localitățile aflate sub carantină.

Printre alte măsuri luate de autoritățile italiene pentru combaterea și prevenirea extinderii acestei epidemii se ia în considerare și mărirea numărului de paturi în spitale, precum și anularea partidelor de fotbal sau ca acestea să fie jucate cu porțile închise sau a evenimentelor culturale care implică participarea unui număr mare ce cetățeni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI