Coronavirus în Italia: Numărul cazurilor de infecție a depășit 1.000, persoanele vindecate sunt 50 acum

Numărul persoanelor care au contractat virusul COVID-19 în Italia a depășit 1.000, în timp ce procentajul persoanelor care s-au vindecat a ajuns la circa 5% din totalul bolnavilor. Circa 3% dintre persoanele infectate au decedat în schimb, toate fiind de vârstă înaintată și/sau cu patologii grave pe care le aveau dinaintea contaminării.

Potrivit Corriere della Sera, datele arată că 50 de persoane până la această oră s-au vindecat de infecția cu noul coronavirus, dar numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 1.049. Persoanele decedate până astăzi, 1 martie 2020, sunt 29, cele mai recente decese având în loc Lombardia, unde au murit 4 bărbați și 2 femei, și în regiunea Emilia-Romagna, unde o femeie și un bărbat și-au pierdut viața din cauza complicațiilor provocate de acest virus. Toate cele 8 victime aveau vârste între 79 și 90 de ani.

În România, în schimb, situația se prezintă a fi mult mai optimistă. Din cele trei persoane diagnosticate pozitiv inițial la testele cu coronavirus, una s-a vindecat deja. Este vorba despre tânărul de 25 de ani din Gorj care este un angajat la restaurantul italianului din Rimini care a fost diangosticat de asemenea cu aceea infecție după ce s-a întors din România. Ultimele două teste efectuate asupra tânărului au dat rezultat negativ, iar acesta va fi externat de la Institutul Matei Balș din București.

„După externare pacientul nu trebuie să mai fie izolat la domiciliu sau în carantină”, mai anunță instituția citată de ziarul Libertatea.

La nivel global, până la această oră au fost înregistrate în total 87.657 de cazuri de infecție, dintre care 2.994 au decedat și 42.617 sunt persoanele care s-au vindecat. Cele mai afectate țări sunt China, Coreea de Sud, Italia, Iran și Japonia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cele mai afectate categorii de vârstă rămân cele înaintate, conform Worldometers.info, după cum urmează:

VÂRSTĂ
RATA MORTALITĂȚII

cazuri confirmate

RATA MORTALITĂȚII

toate cazurile

80+ de ani
21.9%
14.8%
70-79 de ani
8.0%
60-69 de ani
3.6%
50-59 de ani
1.3%
40-49 de ani
0.4%
30-39 de ani
0.2%
20-29 de ani
0.2%
10-19 de ani
0.2%
0-9 ani
nu există victime

 

Vă reamintim măsurile de prevenție împotriva contaminării cu noul coronavirus recomandate de Ministerul Sănătății din Italia și vă invităm de asemenea să citiți mai multe detalii publicate de instituția amintită mai sus și Organizația Mondială a Sănătății despre acest virus în articolul „Coronavirus în Italia: Măsuri de prevenire, numărul verde și recomandările Ministerului Sănătății și ale OMS”.

@rotalianul