Coronavirus în Italia: Premierul Giuseppe Conte a anunţat prelungirea măsurilor de izolare până la 3 mai

Premierul italian Giuseppe Conte a anunţat vineri, 10 aprilie, că măsurile de izolare împotriva răspândirii noului coronavirus vor fi prelungite până la 3 mai, relatează La Repubblica.

Premierul Conte a numit aceasta o decizie dificilă, dar necesară: „Extindem măsurile restrictive până la 3 mai, o decizie dificilă, dar necesară pentru care îmi asum toate responsabilitățile politice”.

În aceeași conferință de presă, Giuseppe Conte a anunțat că se vor deschide librăriile, magazinele de papetărie și magazinele de îmbrăcăminte pentru copii.

„De marți, 14 aprilie, redeschidem magazinele de papetărie, librăriile și magazinele pentru copii. Vor fi reluate și activitățile forestiere”, a specificat premierul italian.

Sunt permise în continuare doar deplasările strict necesare (motivate de muncă, sănătate, situații de urgență absolută sau alte motive bine întemeiate).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Autoritățile italiene pot efectua controale și solicita completarea unei declarații pe propria răspundere, pentru a atesta motivul deplasării.

Nerespectarea prevederilor impuse de autorități atrage după sine sancțiuni.

Restricţiile la nivel naţional au fost introduse pentru prima dată la 10 martie şi urmau să expire la 13 aprilie.