Corpul fără viață al Elenei Vaideanu, femeia dispărută pe 26 ianuarie din Ostia, a fost găsit pe o plajă din Piombino.

Multe tragedii ale conaționalilor noștri am vrea să nu le anunțăm, am vrea să nu se întâmple și am vrea să poată fi evitate, însă, în viață, fiecare dintre noi trecem prin greutăți și suferințe cărora cu greu le putem face față psihic, ceea ce pe unii îi împinge la gesturi extreme care lasă în urmă doar durere.

La fel s-a întâmplat și în cazul Elenei Vaideanu, conaționala noastră de 56 de ani, din Roma, care în dimineața zilei de 26 ianuarie, 2017 a decis să iasă pe ușa casei sale și să nu se mai întoarcă niciodată, decizie care a condus-o foarte probabil pe plaja din Ostia unde a intrat în apa rece a Mării Mediterane fără nicio intenție de a mai da ochii cu viața.

Curenții puternici ai mării au dus-o pe Elena la circa 250 de kilometri distanță de Roma, mai exact, în provincia Livorno, între localitățile San Vincenzo și Piombino, unde în cursul dimineții de marți, 7 februarie, 2017, un pescar din zonă a descoperit corpul conaționalei noastre adus de valuri pe plaja Torraccia.

Fiind în stare avansată de descompunere, a fost nevoie de circa 4 zile pentru a descoperi că este vorba despre Elena Vaideanu, identificarea având loc sâmbătă, 11 februarie, când bărbatul cu care Elena locuia la Roma de mai bine de 10 ani s-a deplasat în localitatea Piombino, unde se afla corpul femeii, și a confirmat anchetatorilor că persoana decedată este concubina sa, ne-a transmis o prietenă îndurerată a Elenei Vaideanu.

Nu putem decât să ne imaginăm prin ce trec acum familia Elenei, partenerul dar și prietenele acesteia, care pentru mai bine de 2 săptămâni au stat cu sufletul la gură, în speranța că vor primi o veste bună de la Elena sau de la cineva care a văzut-o poate și că se va întoarce acasă. Iar noi nu putem decât să le fim alături, să le transmitem sincerele noastre condoleanțe și un gând bun care să-i ajute să treacă peste această suferință.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cât despre motivul pentru care Elena a ales să facă acest gest, preferăm să nu intrăm în detalii, fiindcă doar ea știa ce avea în suflet și ce gânduri o chinuiau iar noi nu suntem în măsură să vorbim despre asta.

Dorim, însă, ca oamenii să înțeleagă și să nu uite că oricât de grea ar părea viața și oricât de negru pare totul, lumina pătrunde și în cele mai întunecate locuri dacă îi faci puțin loc și se găsește o soluție pentru absolut orice. Și chiar dacă soluția găsită nu e cea dorită de noi sau printre cele mai satisfăcătoare, cu siguranță e mai bună decât moartea, pentru simplu fapt că moartea nu a adus niciodată nicio bucurie nimănui, ci doar lacrimi și durere tuturor.

Iar celor care trec prin astfel de momente, dar și celor care cunosc persoane într-o situație asemănătoare, le reamintim că în Italia avem la dispoziție linii telefonice și chat-uri online care pot ajuta oamenii să treacă peste aceste gânduri negre sau pot ajuta apropiații acestora să-i îndrume spre alegeri mai bune. Acestea sunt:

Vă invităm să citiți pe această temă și articolul intitulat ”Depresia ucide! Nu permite depresiei să îți decidă destinul!”, referitor la ”Sindromul Italia” și cum se manifestă depresia în rândul femeilor care pleacă în străinătate, lăsându-și în țară proprii fii pe care mai apoi nu-i mai văd cu anii.

@rotalianul