Corpul neînsuflețit al unei românce din Italia care lucra ca badantă găsit într-un canal cu apă

Macabra descoperire a fost făcută în seara zilei de duminică, 28 martie 2021, într-un canal din localitatea italiană Luni, situată în provincia La Spezia din Liguria. Victima este o româncă în vârstă de 49 de ani care lucrează ca îngrijitoare pentru o familie din localitate.

Conform celor relatate de publicația Il Secolo XIX, trupul neînsuflețit al conaționalei noastre a fost observat de niște trecători în jurul orei 19:30 de ieri, în canalul denumit de localnici Canale Lunense, în dreptul trecerii de pietoni de pe via Bozzi. Corpul femeii era imobil și plutea deasupra apei, motiv pentru care trecătorii au alertat imediat forțele de ordine, iar la fața locului s-au prezentat atât carabinierii, cât și o echipă de voluntari de la Protecția Civilă.

Carabinierii interveniți în zona unde a fost găsit trupul fără viață al româncei noastre. Foto: Il Secolo XIX (www.ilsecoloxix.it)

După constatarea decesului, carabinierii au dat startul unei anchete și, la circa 50 de metri distanță de locul unde a fost găsit cadavrul, investigatorii au descoperit un rucsac care aparținea femeii. În interior, militarii au găsit mai multe obiecte personale, dar și documentele de identitate ale româncei. Potrivit sursei citate, autoritățile italiene nu au făcut publică identitatea victimei pentru moment, până nu va fi informată și familia acesteia care în prezent se află în România.

Din primele investigații reiese că decesul femeii este atribuit momentan unui posibil infarct suferit în timp ce se plimba pe marginea canalului. O stare de rău atât de puternică încât i-ar fi provocat leșinul și ar fi căzut în apa canalului, care are o adâncime maximă de numai un metru, motiv pentru care anchetatorii consideră puțin probabil un gest voluntar.

Cu toate acestea, carabinierii nu exclud nicio pistă în acest moment și așteaptă rezultatele autopsiei, dispusă din ordinul procurorului Monica Burani, care va conduce ancheta. Între timp, anchetatorii vor să stea de vorbă cu apropiații femeii și persoanele cu care a petrecut ziua de ieri, care pentru ea a fost o zi liberă, pentru a afla dacă avea probleme de sănătate sau vreun conflict cu cineva.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu numai două zile înainte, o altă îngrijitoare de origine română a fost găsită fără suflare în Italia, victima unui infarct. Mai multe detalii în articolul de mai jos:

Distribuie acest articol