Coșmar în Italia pentru o mamă româncă și copilul ei: Prizonieri timp de 5 ani, bătuți și amenințați de soț și socri

Un român de 35 de ani a fost condamnat la ani grei de închisoare în Italia după ce a abuzat ani la rând de soția și copilul său, în complicitate cu părinții bărbatului.

Părinții soțului, în vârstă de 61 și 62 de ani, au fost condamnați și ei la închisoare, dar cu suspendare.

Coșmarul tinerei mame, care atunci când s-a căsătorit cu conaționalul ei avea doar 17 ani, a început în anul 2012, relatează ziarul Il Giorno, și a durat timp de cinci ani.

În locuința cuplului, situată în provincia Pavia din Lombardia, imediat după căsătorie s-a instaurat imediat o climă de teroare pentru minora româncă, climă formată din violențe verbale și fizice, dar și amenințări cu moartea, atât din partea soțului cât și din partea părinților acestuia din urmă.

Insultele și amenințările asupra adolescentei erau la ordinea zilei, soțul ei spunându-i în repetate rânduri fie că o va omorî pe ea, fie că-i va omorî familia rămasă în România.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O lovea cu pumnii, cu picioarele, o trăgea de păr și a încercat chiar și să o stranguleze, pe lângă faptul că a lovit-o în cap cu un cablu electric.

De asemenea, soțul o obliga pe minoră să întrețină raporturi intime cu el împotriva voinței ei, lovind-o și încercând să o stranguleze după fiecare refuz.

Și copilul celor doi soți era tratat la fel de rău, acesta nefiind lăsat de tată să meargă nici la grădiniță, nici la școală. Mai rău de atât, nici măcar la o vizită pediatrică sau la dentist nu-i era permis să meargă, lucru care i-a afectat micuțului dezvoltarea foarte mult.

În plus, tânăra româncă era obligată de soț și rude să cerșească zilnic, iar atunci când vorbea la telefon cu mama ei, era monitorizată constant pentru a nu putea să-i spună cum este tratată.

Abia în 2018, după mai bine de cinci ani de coșmar trăiți alături de aceste bestii, femeia a reușit să ceară ajutor, iar autoritățile au dus-o împreună cu copilul într-o structură protejată.

La finalizarea investigațiilor, soțul și socrii femeii au fost trimiși în judecată, iar în cursul zilei de vineri, 28 octombrie 2022, a sosit și sentința judecătoarească împotriva lor.

Judecătorii de la Tribunalul din Pavia i-au condamnat astfel pe cei trei infractori, în primă instanță, la opt ani de închisoare pentru soț și câte doi ani de închisoare cu suspendare pentru părinții acestuia.