Coșmarul trăit de două românce în Italia, ademenite cu promisiunea unui loc de muncă. Au fost bătute și puse să se prostitueze

Două tinere românce din județul Dâmbovița, de 20 şi 22 de ani, sechestrate de doi conaționali la Termoli, în regiunea Molise și obligate să se prostitueze, au fost eliberate de polițiști. Cele două fete au fost ademenite cu promisiunea unui loc de muncă, dar odată ajunse în Italia au fost amenințate și trimise în stradă pentru a se prostitui.

Ar fi fost obligate să se prostitueze de către doi bărbaţi, în vârstă de 37 şi 35 de ani, ambii din municipiul Târgovişte.

Fetele, dintre care una este însărcinată, au fost găsite într-un apartament din orașul Termoli, după ce una dintre ele a reușit să anunțe poliția din România prin mesaje trimise pe Messenger, informează Rai News.

Polițiștii români au deschis o anchetă prin Interpol și au inițiat colaborarea cu Poliția din Campobasso.

Tinerele au povestit detalii înfiorătoare despre ceea ce li s-a întâmplat. Ele au fost ademenite în Italia cu promisiunea unui loc de muncă, dar odată ajunse în Italia s-au confruntat cu o realitate de coșmar.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Le-au fost luate actele de identitate și au devenit simple obiecte de care cei doi români se foloseau pentru a face sume de bani exorbitante.

Bătăile și violența erau la ordinea zilei, chiar și după ce una dintre ele a rămas însărcinată. Victimele au fost ținute sechestrate și obligate să se prostitueze, în timp ce le erau amenințate și familiile din România.

Activitatea ajunsese la un nivel foarte avansat

Transferurile bancare sau sumele plătite în numerar de clienți ajungeau în buzunarele celor doi infractori. Încasările se ridicau la 1.000 de euro pe zi, iar afacerea cu prostituție era promovată pe scară largă pe site-urile online.

Agresorii au fost arestați sub acuzațiile de trafic de ființe umane, violență sexuală, favorizarea şi exploatarea prostituţiei și reducerea în sclavie.

Redăm mai jos comunicatul emis de Poliția Română:

„La data de 26 februarie, prin intermediul unei reţele de socializare, şeful Postului de Poliţie Hulubeşti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a fost sesizat de către o tânără, de 20 de ani, din localitate, cu privire la faptul că se află pe teritoriul Italiei, fiind sechestrată şi obligată să se prostitueze. Ulterior, a fost informată Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa, care, împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, a semnalat Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – IGPR.”

În prezent, la nivelul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sub coordonarea unui procuror din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa, sunt efectuate cercetări, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane.