Coșmarul unei femei care a călătorit cu autocarul din străinătate spre România. La final a cerut banii pe bilet

În seara târzie de miercuri, 8 noiembrie, o tânără în vârstă de 31 de ani, Elena D., se pregătea cu nerăbdare să plece într-o călătorie cu autobuzul din Austria către România pentru a-și vizita rudele. Cu toate acestea, ceea ce ar fi trebuit să fie o călătorie obișnuită s-a transformat într-un coșmar, relatează Heute.at.

La ora 23:30, Elena aștepta la o stație de autobuz din Linz sosirea autocarului care urma să o ducă într-o călătorie de 15 ore până la Sibiu, în România. Cu toate că ora de plecare programată fusese deja depășită, autobuzul nu dădea semne că va sosi în curând.

Cu îngrijorare, Elena a încercat să contacteze serviciul de relații cu clienții de mai multe ori, iar răspunsul a fost mereu același: „Autobuzul va ajunge în curând.” Cu toate acestea, a trebuit să aștepte până la ora 01:45 pentru a vedea în sfârșit autobuzul.

În acest timp, temperatura era de doar 4 grade Celsius, iar Elena a fost nevoită să înghețe în frig. „Erau doar 4 grade. A trebuit să îngheţ în frig peste două ore”, a declarat ea furioasă.

Problemele nu s-au oprit aici. Odată ajunsă în autobuz și prezentându-și biletul, șoferul a sfătuit-o pe Elena să se așeze oriunde. Aceasta fusese însă nevoită să achiziționeze un loc în față din cauza tendinței sale de a se simți rău în spatele vehiculului. Cu toate acestea, când a căutat locul rezervat, a găsit pe cineva așezat acolo, dar nu a zis nimic pentru a evita o polemică.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În procesul de căutare a unui alt loc, Elena a dat peste o persoană care stătea pur și simplu întinsă pe podeaua autocarului. Femeia fost uluită de această scenă și s-a întrebat cum de nimeni nu intervenea. După ce s-a scuzat pentru că a călcat piciorul persoanei care sta pe jos, a găsit în cele din urmă un loc liber.

Mai târziu, Elena a căutat toaleta în autobuz, dar a fost dezamăgită să constate că nu exista nicio toaletă disponibilă, în ciuda duratei lungi a călătoriei. Deși autobuzul s-a oprit de două ori până a ajuns la Sibiu pentru ca pasagerii să poate merge la toaletă, aceasta a considerat situația extrem de inconfortabilă.

După această călătorie, pe care Elena o consideră una „de coșmar”, ea a cerut companiei de transport rambursarea biletului de 42,99 euro.

Reprezentanții companiei și-au cerut scuze pentru neplăcerile pe care tânăra le-a întâmpinat, dar nu i-au rambursat contravaloarea biletului.

Compania a precizat că o rambursare ar fi fost posibilă doar dacă întârzierea depășea 120 de minute față de ora de plecare programată și dacă pasagera renunța la călătorie.

Cu toate acestea, niciuna dintre aceste condiții nu a fost îndeplinită. Elena a primit în cele din urmă o rambursare de 2,99 € pentru rezervarea locului.

Într-un comunicat, compania de transport a explicat că întârzierea în Austria a fost cauzată de un blocaj în trafic.