Coșmarul unei tinere din România, ajunsă în Italia pentru un bărbat cunoscut pe internet. Salvată de un verișor

Un bărbat în vârstă de 25 de ani, de naționalitate română și cu diferite antecedente penale, a fost arestat în localitatea Casalecchio, provincia Bologna din Italia, într-un caz șocant de răpire, exploatare în scopuri de prostituție și tentativă de viol.

adescata-sui-social-e-rapita-portata-in-italia-per-fare-la-squillo-ragazza-salvata-dai-carabinieri
Tânără româncă, salvată în Italia de carabinieri. Sursă foto: ilrestodelcarlino.it.

Victima, o tânără româncă în vârstă de 22 de ani, a fost salvată datorită unui apel internațional de ajutor făcut de o rudă care locuiește într-o țară învecinată cu Italia, relatează ziarul Il Resto del Carlino.

Arestul a avut loc la puțin timp după ora 16:00 de duminică, 10 decembrie 2023, când un bărbat român rezident în Austria a sunat autoritățile italiene pentru a solicita ajutor în eliberarea verișoarei sale.

El le-a spus carabinierilor că tânăra era ținută captivă într-un apartament de la etajul cinci al unui bloc din localitatea Casalecchio.

Cu toate că apelul s-a desfășurat destul de greu din cauza barierei lingvistice, autoritățile au reușit să identifice locul unde femeia era ținută captivă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Forțele de ordine din Casalecchio și Borgo Panigale au intervenit rapid și l-au arestat pe agresor în timp ce acesta încerca să fugă din apartament.

În interiorul locuinței, au făcut o descoperire șocantă: tânăra fusese bătută și se afla într-o stare de șoc, parțial dezbrăcată și ținută acomo împotriva voinței sale.

Victima a putut reconstitui în fața carabinierilor secvența terifiantă a evenimentelor cu ajutorul unui traducător, mai precizează sursa citată.

Ea călătorise în Italia însoțită de trei bărbați, inclusiv de agresor, pentru a se întâlni cu un băiat pe care îl cunoscuse pe rețelele de socializare.

Cu toate acestea, adevărul era altul: bărbatul dorea să o forțeze să intre în lumea prostituției. Tânăra a realizat imediat că era victima unei capcane și a încercat să fugă.

La acest punct, agresorul a dezlănțuit toată violența asupra ei: a închis-o cu forța în apartament, a bătut-o și a încercat să o violeze.

Din fericire, abuzul nu s-a consumat datorită intervenției carabinierilor, care au pătruns în locuință și l-au reținut pe bărbatul de 25 de ani, acesta fiind transferat ulterior într-o închisoare.

Investigațiile au dezvăluit istoricul infracțional al tânărului român, care era deja cunoscut autorităților din Italia.

În februarie 2022, el fusese arestat de carabinieri în localitatea San Benedetto Val di Sambro, la solicitarea autorităților judiciare române, care emiseseră un mandat european de arestare împotriva sa.

Acesta trebuia să execute o pedeapsă de trei ani și opt luni de închisoare pentru omor din culpă și vătămare corporală, în legătură cu evenimente petrecute în 2016.

Acum, bărbatul se află în detenție la Dozza, în timp ce tânăra victimă a fost însoțită într-o structură de protecție.