Coșmarul unor bătrâni din Italia, ținuți în cuști într-un azil abuziv. Patru îngrijitori au fost arestați

Patru persoane, dintre care trei membri ai aceleiași familii, au fost plasate în arest la domiciliu în Caltanissetta (Sicilia), în urma acuzațiilor de sechestrare de persoană, exercitarea abuzivă a profesiei sanitare și abandon de persoane incapabile.

Cei patru îngrijitori ar fi maltratat pensionari găzduiți într-o casă de odihnă din aceeași localitate siciliană, supunându-i la condiții inumane, relatează Corriere della Sera.

Conform investigațiilor efectuate de carabinieri, activitatea desfășurată în această casă de odihnă era ilegală funcționând fără autorizațiile necesare.

Vârstnicii erau neglijați și lăsați fără asistență adecvată, în special pe timp de noapte, cu siguranța personală pusă în pericol.

Locația fi fost lipsită de standarde igienice necesare, inclusiv cu lipsa băilor adecvate pentru persoanele cu dizabilități și cu aparate de aer condiționat defecte.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Investigațiile au relevat, de asemenea, că în această casă de odihnă nu erau prezente cadre medicale calificate, necesare pentru a asigura îngrijirea corespunzătoare a rezidenților.

Mai mult, se pare că rezidenților li se administrau sedative fără prescripție medicală, în încercarea de a compensa lipsa personalului asistent, în special în timpul nopții.

Un caz particular de abuz a fost cel al unui pacient vârstnic care a fost efectiv blocat în patul său, folosindu-se grilaje de fier ca bariere laterale și deasupra patului, ceea ce părea a fi practic o cușcă, pentru a-i împiedica libertatea de mișcare pe timpul nopții. Video mai jos:

Aceste măsuri extreme reflectă gravitatea neglijenței și a abuzurilor comise în această instituție, punând în evidență nevoia urgentă de reformă și de asigurare a standardelor adecvate de îngrijire pentru persoanele vârstnice.

Distribuie acest articol