Cosmin Marian Pavel și sunetul dulce de clarinet al unui copil român în Italia

„Fiul meu este născut în România, la Călărași și studiază clarinetul la ‘Scuola civica musicale di Bussolengo’. A participat la numeroase concursuri naționale și internaționale unde a reprezentat România și unde a ocupat mereu numai locul întâi. Ultimul concurs la care a participat a fost la Pordenone în zilele de 4-6 mai, anul acesta, unde a ocupat, de asemenea, primul loc.” Ne-a scris Georgiana Pavel din Bussolengo, provincia Verona și este genul de mesaje pe care am vrea să le primim cât mai des, avem nevoie de astfel de exemple în comunitatea noastră, pentru a ne cunoaște, pentru a ne conștientiza valorile și pentru a le face cunoscute și altora.

Cosmin Marian Pavel, 14 ani din Bussolengo – Italia

Pavel Cosmin Marian are 14 ani și a venit în Italia acum 10 ani în urmă împreună cu părinții săi. Este elev în ultimul an de gimnaziu la Bussolengo, în Provincia Verona din nordul Italiei și se descurcă bine la școală, ne-a spus Georgiana.

„Cosmin avea 7 ani când a văzut fanfara ‘Banda de Bussolengo’ cântând într-o paradă, pe stradă, a fost încântat și a vrut imediat și el să încerce să cânte la un instrument. El singur a ales clarinetul, avea 8 ani când l-am înscris la școala de muzică.” povestește Georgiana mândră de copilul său.

Cosmin Marian Pavel, 14 ani din Bussolengo – Italia

Cosmin în anul 2015 a obținut premiul Giovanni și Sergio Martinelli, în 2016 a participat la concursul internațional de execuție muzicală „Premiul orașului Padova” unde a luat premiul I pentru respirație, în 2017 a mers la concursul internațional pentru tineri muzicieni unde a obținut premiul „Antonio Salieri Yang”, iar în 2018, la „Diapason D’oro” s-a clasificat pe primul loc la categoria tehnică de respirație.

Copiii noștri ne fac să trăim în momentul prezent. Pentru că sunt parte din noi şi chiar dacă uităm să respirăm bucurii şi frumusete, ei ne ajută. Ne ajută necondiţionat, doar să le dăm şansa unei priviri atente, aplecate asupra lor, asupra a ceea ce își doresc și pentru care manifestă potențial.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cosmin Marian Pavel din Bussolengo, Italia, este un astfel de copil, unul care aduce bucurie părinților săi și nouă, tuturor. O face așa cum se pricepe și cum îi place, cu un sunet dulce de clarinet!

Așteptăm să ne povestiți despre oameni, despre copii, despre experiențele voastre frumoase petrecute departe de țară și de pământul natal, la adresa de email contact@rotalianul.com sau aici, ca mesaj pe pagina noastră Facebook, Rotalianul – Revista românului din Italia.

Distribuie acest articol