Cotitură în ancheta privind moartea Claudiei, românca înecată în Italia: decesul nu a fost cauzat de un infarct

Update: Din documentele pe care ni le-a prezentat fiul Claudiei Haengels rezultă că decesul a avut drept diagnostic hipertensiune pulmonară. Femeia a leșinat și a alunecat în apă. „Dacă i se întâmpla în alt loc, poate se salva”, ne-a spus Daniel.

Autopsia efectuată marți, 30 martie, de anatomopatologul italian Susanna Gamba, a oferit detalii importante cu privire la moartea Claudiei Haengels, românca în vârstă de 49 de ani găsită fără viață duminică seara în canalul Lunense, zona Via Bozzi, din localitatea Luni (Liguria).

Trupul neînsuflețit al conaționalei noastre plutea la suprafața apei când a fost observat de niște trecători, în jurul orei 19:30. Carabinierii companiei Sarzana, în frunte cu căpitanul Luca Panfilo, au intervenit la locul tragediei.

Moartea femeii s-a produs prin înecarea într-un metru de apă, dar căderea de pe mal nu a fost cauzată de o stare de rău, ci după ce victima a luat o doză mare de pastile care i-a cauzat o stare de leșin. „O moarte căutată cu bună știință”, scrie La Nazione.

Rezultatul testelor toxicologice va stabili dinamica exactă, dar autopsia a exclus că decesul s-ar fi produs din cauza unui infarct, așa cum s-a presupus inițial.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Claudia lucra de mai mulți ani în Italia ca badantă, era foarte cunoscută și respectată în localitate. În ultima perioadă trecea prin momente delicate, era șomeră deoarece cei doi bătrâni la care lucrase au murit la scurt timp unul de altul.

Pe același subiect: