COVID în Italia: Restricțiile valabile între 1 mai și 15 iunie

Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, a semnat o nouă ordonanță privind regulile anti-Covid. Ordonanța va intra în vigoare de la 1 mai și va fi valabilă până la data de 15 iunie. Prezentul decret guvernamental cu restricțiile anti Covid-19 expiră sâmbătă, 30 aprilie.

De duminică, 1 mai, în Italia vor trebui respectate următoarele restricții:

Certificatul verde Covid (Green pass) nu va mai fi necesar la locul de muncă. El va continua să fie obligatoriu doar în sectorul sanitar unde obligația de vaccinare a personalului rămâne valabilă până la data de 31 decembrie 2022.

Masca Ffp2 va continua să fie obligatorie până la data de 15 iunie în mijloacele de transport, în cinematografe, teatre, la spectacole și la evenimentele sportive care se desfășoară în spații închise.

În ceea ce privește transportul în comun, măștile Ffp2 sunt obligatorii în avioane, pe vapoare, feriboturi, trenuri (interregionale, Intercity, Intercity Note și Alta Velocità), autobuze, transport public local și regional, mijloace de transport școlar).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Obligația de a purta masca rămâne valabilă în spitale, instituțiile socio-sanitare și de asistență socială, rezidențe sanitare asistate (RSA), hospices, unități de reabilitare și cămine de bătrâni.

Prin urmare, la locurile de muncă publice și private – cu excepția spitalelor și RSA – nu mai este obligatorie purtarea măștii, dar este totuși recomandată. Angajatorii pot decide menținerea în vigoare a protocoalelor care prevăd caracterul obligatoriu al acestor dispozitive de protecție.