Un craniu găsit în 2016 într-o pădure din Italia s-a dovedit că aparține unui român dispărut în 2003

Un craniu găsit în urmă cu 5 ani într-o pădure din Montemignaio, o localitate din provincia italiană Arezzo, în Toscana, s-a dovedit recent a aparține unui bărbat român dispărut în urmă cu 18 ani.

Potrivit ziarului local Corriere di Arezzo, profilul genetic extras din craniul găsit într-o pădure în anul 2016 este compatibil cu cel al unui român de 50 de ani care dispăruse în Italia în anul 2003.

Craniul găsit în anul 2016 într-o pădure din provincia Arezzo. Foto: Corriere di Arezzo

Anchetatorii au refuzat să facă publică deocamdată identitatea conaționalului nostru fiindcă mai au nevoie de o confirmare pentru a fi sută la sută siguri.

Mai exact, carabinierii de la RaCIS (Raggruppamento carabinieri investigazioni scientifiche – secția carabinierilor pentru investigații științifice) urmează să mai efectueze un test ADN pentru a compara profilul genetic extras din craniu cu cel al fiicei bărbatului dispărut.

Cetățeanul român fusese dat dispărut în 2003, a fost căutat de autorități în provinciile Arezzo și Firenze (Florența) și rămăsese un caz nerezolvat, până în prezent, pentru carabinierii din localitatea Bibbiena, care au efectuat ancheta asupra misterioasei dispariții.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tot ei se vor ocupa de acum și de investigațiile menite să facă lumina asupra morții conaționalului nostru, odată ce procurorul Laura Taddei, de la Parchetul din Arezzo, va confirma că craniul găsit aparține românului dispărut.