Creatoare de modă din Italia, victima unui accident rutier: „Doar o fată română m-a ajutat, ceilalți au mărit pasul”

Lorella Latini, creatoare de modă din Italia, a fost victima unui accident rutier în seara zilei de joi, 24 septembrie 2020, în zona La Rustica din Roma unde un autoturism monovolum a lovit-o chiar pe trecerea de pietoni. Șoferul a fugit de la fața locului fără să-i acorde primul ajutor, iar persoanele care au fost martore la accident au trecut indiferente pe lângă ea. Potrivit celor relatate chiar de victimă, o femeie română a fost singura care s-a oprit pentru a-i oferi primul ajutor.

„S-a întâmplat în jurul orei 20:00, mă întorceam de la casa mamei mele care nu se simte bine, după o plimbare. Avem în mână o înghețată. După ce am traversat via della Rustica, prin față la Lidl, am ajuns pe trecerea de pietoni de pe via Federico Turano, la intersecție… Eram ajunsă aproape pe trotuar când m-a lovit o mașină care circula cu viteză… Era un monovolum alb, m-a prins din lateral și am zburat în sus. Până să cad înapoi, la pământ, șoferul fugise deja…”, a povestit italianca, citată de ziarul Corriere della Sera.

Având în vedere că se afla în fața unui supermarket plin cu clienți, creatoarea de modă se aștepta probabil să-i sară cât mai mulți în ajutor. Din păcate, toți au trecut pe lângă ea indiferenți, cu excepția unei românce.

„Aproape toți, văzându-mă la pământ, au mărit pasul pentru a merge mai departe. Singura, foarte amabilă, a fost o fată română pe nume Tatiana care m-a ajutat în toate, ea a fost cea care le-a sunat și pe fiicele mele. Acum sunt în spital, sub observație, iar aici situația e tragică. Nu sunt paturi în camere, m-au pus pe o targă și e foarte liniște, cu excepția unui pacient care se lamentează… Am dureri peste tot, senzație de greață pentru că trauma craniană a fost puternică, nu reușesc să merg. Medicii și infirmierii au fost foarte amabili, însă, asta trebuie precizat…”, a mai adăugat femeia italiancă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI