Anchetă în cazul românului mort în Italia la locul de muncă. Cristian avea numai 28 de ani

Tristețe și consternare printre angajatorii și colegii de muncă ai tânărului român Cristian Lungu, în vârstă de 28 de ani, care luni, 25 octombrie, și-a pierdut viața la locul de muncă, o companie agricolă din Scandriglia, provincia Rieti (Lazio). Conaționalul nostru a intrat în tunelul care leagă rezervoarele de decantare a biomasei, pentru a efectua o verificare și se pare că ar fi murit din cauza inhalării gazelor toxice.

Autopsia, care va fi efectuată pe trupul neînsuflețit al tânărului, precum și alte elemente prelevate de investigatori vor trebui să facă mai multă lumină asupra dinamicii și cauzelor tragicului accident de muncă. Sunt luate în calcul și alte ipoteze decât cea a inhalării gazelor toxice.

Cristian lucra la compania agricolă „Tenimenti Borgia Srl” de mai mult timp și era foarte în comunitățile din Scandriglia și Ponticelli.

Toată lumea spune despre el că era un muncitor competent și expert, care cu greu ar fi comis naivități la locul de muncă sau și-ar fi asumat riscuri inutile. Totuși, luni, la scurt timp după ora 15.30, în compania agricolă din Strada Passo di Roma San Salvatore, în timpul unui control de rutină ceva nu a funcționat cum trebuie, provocând moartea tânărului român.

Câțiva colegi de muncă și-au dat seama imediat de ceea ce se întâmplă și l-au scos pe Cristian afară, dar din nefericire era prea târziu. A fost chemată salvarea și la fața locului s-au prezentat echipajul sanitar de la 118, pompierii și carabinierii din Scandriglia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Orice încercare de a-l readuce la viață a fost inutilă. La scurt timp a sosit și procurorul de serviciu care a dispus sechestrul probatoriu asupra întregii zone. Marți, a doua zi după accident, au fost preluate de autorități declarațiile colegilor de muncă, cei care au încercat să îl salveze pe Cristian Lungu.

Nu este exclusă nicio ipoteză în momentul de față, este posibil ca tânărului muncitor să i se făcut rău din alte motive. Ipoteza cea mai probabilă și totodată acreditată de cei care anchetează cazul rămâne totuși cea legată de fumurile toxice, în principal de gaz metan. Ancheta continuă pentru a se putea confirma cu exactitate cauza morții românului nostru și a se stabili eventualii responsabili.

„Tenimenti Borgia” este o companie agricolă dezvoltată pe 60 de hectare de teren deluros, unde deșeurile biologice, deșeurile animale și diverse deșeuri organice sunt valorificate și reconvertite în surse de energie, cum ar fi electricitatea sau surse de încălzire.

@rotalianul