Culorile regiunilor din Italia începând de luni, 19 aprilie. O singură regiune va trece din zona roșie în cea portocalie

Ministrul Sănătății din Italia a semnat vineri, 17 aprilie 2021, o nouă ordonanță prin intermediul căreia vor fi schimbate culorile regiunilor italiene începând de luni, 19 aprilie 2021. Cu toate acestea, schimbarea va veni pentru o singură regiune, care în prezent se află în zona Roșie, din moment ce zona galbenă este exclusă din opțiunile autorităților italiene până la data de 26 aprilie 2021, deși unele regiuni au statistici care le-ar putea plasa în această zonă.

Conform noilor date, trei regiuni vor rămâne în zona roșie și săptămâna viitoare, fiind vorba de Sardinia, Valle d’Aosta și Puglia, în timp ce Campania va fi avansată în zona portocalie. Toate celelalte regiuni sunt deja în zona portocalie în prezent, iar unele dintre ele s-ar putea afla în zona galbenă, conform statisticilor referitoare la numărul de cazuri noi de infecție și alte date.

Guvernul Draghi a hotărât, însă, ca până la data de 26 aprilie 2021, deci cel puțin încă o săptămână, să nu permită relaxarea restricțiilor pentru nicio regiune, cu scopul de a evita creșterea numărului de infecții cu COVID-19. Regiunile care s-ar putea afla în zona galbenă în prezent, și care foarte probabil vor fi incluse în aceasta peste o săptămână dacă vor îndeplini în continuare condițiile, sunt următoarele: Lazio, Umbria, Veneto, Basilicata, Abruzzo, Molise și Provincia Auotnomă Bolzano – Alto Adige.

Distribuie acest articol