Culorile regiunilor din Italia începând de luni, 12 aprilie: Șase dintre ele vor ieși din Zona Roșie

Începând de luni, 12 aprilie 2021, aproape toate regiunile din Italia vor fi în Zona Portocalie. Dintre cele nouă regiuni care se află astăzi în Zona Roșie, șase vor deveni portocalii, informează ziarul italian Corriere della Sera.

Piemont, Lombardia, Friuli Venezia Giulia, Emilia-Romagna, Toscana și Calabria sunt regiunile care-și vor schimba culoarea în portocaliu începând de mâine, iar în Zona Roșie vor rămâne Val d’Aosta – care înregistrează cel mai mare număr de cazuri de COVID la 100 000 de locuitori din Italia, mai exact 416 – Campania și Puglia. Celor trei regiuni care vor rămâne în Zona Roșie, însă, li se va alătura și Sardinia (Sardegna), care în urmă cu numai o lună era prima și singura din Italia ce a avut culoarea albă, deci cu risc epidemiologic foarte scăzut.

Unele regiuni, precizează SKY TG24, ar avea un număr de cazuri noi de infecție care le-ar putea plasa în Zona Galbenă, însă ultimul decret emis de guvernul italian interzice această opțiune până la data de 30 aprilie 2021.