Cum se poate închiria legal în Italia doar o cameră dintr-un apartament. Tipuri de contract

În Italia închirierea unei părți a proprietății imobiliare este posibilă și permisă prin lege, se poate închiria cu un contract legal înregistrat, în toată regula, doar o cameră dintr-un apartament!

Cum se procedează și care sunt cele mai utilizate tipuri de contracte

Închirierea unei singure camere dintr-un apartament este un obicei din ce în ce mai des folosit, în ultimii ani a crescut numărul de oameni care aleg să pună la dispoziția altor persoane, contra cost, o cameră din casă pentru a amortiza diferite taxe și cheltuieli.

Cei mai mulți clienți care aleg această modalitate sunt persoanele singure, necăsătorite, studenții sau persoanele cu nevoi financiare, care vor să economisească.

Dar știați că în condițiile în care sunteți constrânși să închiriați doar o singură cameră puteți dispune de un contract de închiriere legal înregistrat?

În ce privește acest aspect, legea italiană oferă o varietate de opțiuni: formulele contractuale de 4 + 4 ani, 4 + 2 ani, contractul pentru 3 ani cu posibilitatea de renovare pentru alți 2 ani, contractul de tranziție sau cel pentru studenții universitari.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cel mai folosit tip de contract pentru închirierea unei singure camere dintr-un apartament este contractul de tranziție (contratto transitorio):

Se poate încheia pe o perioadă de timp determinată cuprinsă între 1 și 18 luni.

Este cu siguranță cea mai utilizată tipologie de contract pentru cei care doresc să închirieze o parte dintr-o proprietate, pentru că este mai puțin angajantă pentru ambele părți și pentru că nu necesită obligații de reînnoire automată la sfârșitul termenului.

Oricare ar fi forma de contract pentru care optați, acesta trebuie redactat în scris și trebuie înregistrat la un notar sau la un birou al agenției fiscale italiene (Agenzia delle Entrate).