Cuplu de pasageri Ryanair: O călătorie de 4 ore s-a transformat în una de 36. „Ne-au distrus vacanța!”

Un cuplu din Anglia a plecat duminică, 25 septembrie, într-o vacanță de patru zile pe insula spaniolă Gran Canaria (comunitatea autonomă Insulele Canare), dar a avut nevoie de 36 de ore pentru a ajunge la hotelul dorit, după ce cursa Ryanair care decolase din Newcastle (West Midlands) a fost deviată către insula Lanzarote, situată la peste 130 de mile distanță, informează Independent.

Ryanair nu a reușit să comunice cu pasagerii despre ceea ce urma să se întâmple și cei doi englezi, Martyn Gray de 37 de ani și Emma Gatenby de 38 de ani din Darlington (North East), au fost nevoiți să facă două călătorii cu feribotul și o escală în localitatea Fuerteventura, înainte de a ajunge în cele din urmă la hotelul lor din Gran Canaria, unde deja plătiseră sejurul de patru zile.

Zborul Ryanair a survolat în cerc insula Gran Canaria pe o vreme furtunoasă și a încercat să aterizeze timp de aproximativ o oră, înainte ca pilotul să ia decizia de a devia zborul către o insulă vecină. Aproximativ 140 de curse aeriene au fost anulate pe 25 septembrie, atunci când o alertă meteo de cod roșu a fost lansată de agențiile meteorologice spaniole.

Martyn, mecanic de profesie și proprietar de garaj din Darlington, a declarat: „A fost atât de stresant, și nimeni nu ne-a spus nimic – ne-a dat peste cap întreaga vacanță. Abia așteptam cu nerăbdare să mergem și trebuia să fim acolo doar patru zile, așa că ne-a luat aproape jumătate din vacanță pentru a ajunge la hotel.

„Am fost deviați spre Lanzarote și echipajul de la bord ne-a spus să ne luăm bagajele în mod normal. Toată lumea încerca să ajungă la biroul Ryanair pentru a întreba ce se întâmplă, dar nu ne-au putut spune. A fost doar haos, erau cupluri mai în vârstă și o doamnă cu un copil acolo”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Martyn a adăugat: „În cele din urmă ne-au urcat în niște autocare pentru a lua un feribot, dar nimeni de acolo nu știa că venim, așa că habar nu aveau dacă trebuie să plătim sau nu. Am așteptat cu toții afară, în ploaie, mai bine de o oră înainte să ne urcăm în feribot și să mergem la Fuerteventura”.

Potrivit ghinionistului cuplu, Ryanair ar fi ajutat pasagerii la obținerea unor camere peste noapte la un hotel dar, de-a lungul neașteptatei experiențe, clienții au trebuit să se bazeze tot unii pe alții, prin mesaje, despre ceea ce urma să se întâmple în continuare.

„Ne-au cazat într-un hotel cu o seară înainte să mai luăm un feribot, ca să ajungem la Gran Canaria, dar nimeni nu ne-a spus când vin să ne preia, am aflat doar de la un cuplu pe care l-am întâlnit la micul dejun. Sunt sigur că alți oameni vor fi ratat preluarea.

„Ne-a luat 36 de ore să ajungem la hotelul nostru, așa că am avut doar două zile pline de vacanță, a fost un coșmar. Amândoi muncim din greu, așa că am așteptat cu nerăbdare această vacanță”, a explicat Martyn.

El a conchis: „Nu voi mai folosi vreodată Ryanair, deoarece modul în care au organizat totul a fost un dezastru. Am făcut aproape un tur al tuturor Insulelor Canare!”

Într-o declarație lansată de Ryanair despre zborul în cauză, un purtător de cuvânt a declarat: „Acest zbor de la Newcastle la Gran Canaria (25 septembrie) a fost deviat către Lanzarote din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, care erau complet în afara controlului Ryanair. Pasagerii afectați au fost anunțați și au primit cazare peste noapte, înainte de a fi transportați în Gran Canaria (26 septembrie), când condițiile meteorologice s-au îmbunătățit în ziua următoare. Ne cerem sincer scuze clienților pentru orice inconvenient cauzat ca urmare a acestor perturbări meteorologice”.

Distribuie acest articol