Cuplu de români din Italia acuzat că și-a vândut fetița unor localnici din satul în care locuiesc

Un bărbat și o femeie de naționalitate română, care trăiesc în concubinaj într-un sat provincia italiană Lecce din Puglia, sunt acuzați de autoritățile locale că și-au vândut copilul, o fetiță în vârstă astăzi de 5 anișori, către doi soți care locuiesc în aceeași localitate și care au deja alți copii adoptați.

Potrivit ziarului La Gazzetta del Mezzogiorno, deși sunt concubini și au un copil împreună, cei doi români sunt deja căsătoriți cu alte persoane în România și au alți copii.

Conaționalii noștri, care au în prezent vârsta de 51 de ani – el – și 46 de ani – ea – au adus pe lume o fetiță în urmă cu cinci ani pe care au încredințat-o ulterior unor localnici din satul italian în care locuiesc.

Din nefericire, procedură nu a fost efectuată prin intermediul autorităților, deci a fost făcută în mod ilegal, iar procuroarea de la Parchetul pentru Minori, Paola Guglielmi, care a condus investigațiile în acest caz, suspectează că fetița românilor a fost vândută de fapt soților care au crescut-o până în prezent.

Timp de cinci ani, nimeni nu a suspectat nimic cu privire la modul în care fetița a fost încredințată celor doi soți care au crescut-o, dar când aceștia din urmă au încercat recent să o înscrie la școală, autoritățile au descoperit diferite neconcordanțe în datele personale ale minorei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Astfel, procuroarea Guglielmi a deschis o anchetă, iar la finalizarea investigațiilor a reușit să obțină trimiterea în judecată a celor doi români, precum și a părinților „adoptivi” ai fetiței.

Asistați din punct de vedere legal de avocații Alvaro Storella și Diego Minafro, cei doi concubini români au apărut în cursul dimineții de ieri, 29 iunie 2022, în fața judecătoarei Maria Cristina Mattei de la Tribunalul pentru Minori din Lecce, pentru a da explicații cu privire la trecerea fetiței de la o familie la alta.

Conaționalii noștri i-au explicat judecătoarei astfel că nu aveau posibilitatea de a crește copila ei înșiși, neavând un loc de muncă sigur și nici o casă adecvată, motiv pentru care au decis să-i ofere un viitor mai bun lăsând-o în grija celor doi soți care au adoptat-o ilegal.

Cu toate acestea, anchetatorii au suspiciunea că cei doi români au primit o sumă de bani pentru a preda copilul celeilalte familii. Dacă acest lucru se va dovedi a fi adevărat, cazul va trece în mâinile unui procuror de la Parchetul pentru adulți și compatrioții noștri riscă să fie judecați pentru abandonul și vânzarea unui minor, în timp ce soții care au preluat fetița vor fi judecați pentru sustragerea minorei și cumpărarea acesteia.

Între timp, Tribunalul pentru Minori încearcă să decadă din drepturi părinții adoptivi ai fetiței și să o încredințeze fie părinților biologici, fie unei structuri specializate.