Cursurile de Limbă Cultură și Civilizație Românească (LCCR) din Italia în anul școlar 2020-2021

Chiar dacă ne aflăm într-o perioadă dificilă, în școlile din Italia continuă și în acest an să fie organizate cursurile de Limbă Cultură și Civilizație Românească (LCCR) și respectiv activitatea lectoratelor de limbă română, anunță reprezentanții Ambasadei României din Italia.

Pentru ca o școală să facă parte din programul LCCR, este necesar ca direcția școlii să comunice autorităților competente regionale dorința de a face parte din proiect. Solicitările școlilor sunt cumulate și transmise anual de autoritățile regionale către Institutul Limbii Române (ILR), prin intermediul Ambasadei României în Italia.

În baza acestei liste, ILR organizează concursul de selecție și repartizarea personalului care va preda cursul LCCR, pentru acoperirea „ofertei școlare”. În urma selecției, pentru ocuparea postului de profesor, este necesar ca un cadru didactic calificat și admis să fie disponibil pentru zona/orașul în care se află școala respectivă.

Varianta actualizată a hărții interactive, unde puteți găsi instituțiile de învățământ cuprinse în cele două programe pentru perioada 2020-2021, este disponibilă AICI.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI