Cutremur cu magnitudinea 4,6 grade în Italia: Multă panică, dar fără victime sau daune majore

Un cutremur puternic cu magnitudinea 4,6 grade a fost înregistrat marți, 28 martie 2023, la ora 23:52, la o adâncime de 23 de kilometri și la doi kilometri de Montagano, un oraș cu 1.086 de locuitori situat în provincia Campobasso, regiunea Molise.

Seismul a fost resimțit în localitățile Ripalimosani, Matrice, Castellino, Civitacampomarano, Lucido, precum și în Campobasso, unde sute de persoane au ieșit pe străzi. Cutremurul a provocat panică și în regiunile Abruzzo, Campania și Puglia, relatează presa italiană.

Pompierii au anunțat că nu au fost înregistrate solicitări de ajutor, prăbușiri de clădiri sau victime. Protecția din Molise a confirmat că, în urma primelor verificări efectuate, nu există în prezent persoane rănite sau situații critice pentru clădiri.

Primarul din Civitacampomarano, Paolo Manuele, a declarat în timpul unei inspecții cu un tehnician al Primăriei:

„Oamenii au ieșit în fugă din case, există o mare teamă și din cauza alunecării de teren din 2017, care a compromis deja stabilitatea părții superioare a orașului”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„La o primă inspecție, nu par să fie daune, cu excepția unora foarte minore. Evident, multă teamă”, a scris pe rețelele de socializare Marco Giampaolo, primarul din Ripalimosani.

La Campobasso, parcările și zonele de staționare au fost umplute în câteva zeci de minute de localnici care, îmbrăcați în pijamale și cu saci și pături în brațe, au decis să petreacă noaptea în afara casei.

Pe rețelele de socializare, numeroși utilizatori au comentat despre cum au fost treziți de cutremur.