Cutremur de 4,8 grade în România. Cu câteva ore înainte a avut loc un altul de 3,2 grade

Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade a zguduit, în cursul nopții trecute de duminică spre luni, 4 decembrie 2023, mai multe județe din România, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Potrivit sursei citate, seismul a avut loc la adâncimea de 132,5 km în zona seismică Vrancea, Buzău, la ora 00:05.

Epicentrul cutremurului a fost detectat de specialiști în apropierea următoarelor oraşe: 54km NV de Buzau, 57km V de Focsani, 63km SE de Sfantu-Gheorghe, 68km E de Brasov, 77km NE de Ploiesti.

Din fericire, până la această oră nu au fost raportate pagube materiale semnificative sau victime.

Acest eveniment seismic a survenit după ce, la ora 12:43 din data de 3 decembrie, un alt seism cu magnitudinea de 3.2 a avut loc în aceeași zonă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cel mai mare cutremur din acest an în România a fost înregistrat la data de 14 februarie 2023, în județul Gorj, cu o magnitudine de 5,7 și o adâncime de 6,3 kilometri.

Mihai Diaconescu, specialist INCDFP, a subliniat că aceste cutremure fac parte din seismicitatea normală a zonei menționate mai sus și nu ar trebui să provoace îngrijorări majore.

El a reiterat că nu există metode actuale pentru a anticipa magnitudinea unui viitor cutremur, fie în România, fie la nivel internațional.

În plus, el a îndemnat la calm și la adoptarea măsurilor de prevenție necesare pentru a face față unui eventual cutremur mai puternic.

- Continuarea după publicitate -

„În acest moment nu există motive de îngrijorare suplimentare față de cele pe care trebuie să le avem în pregătirea populației pentru un eventual viitor cutremur major, pentru pregătirea instituțiilor care trebuie să intervină în asemenea situații”, a declarat el.

@rotalianul