Cutremur în Centrul Italiei, panică în regiunile Lazio și Abruzzo, simțit la Roma și Aquila

Cutremur în această seară de 10 septembrie în Italia centrală, cu epicentrul în munții Apenini, la Scurcola Marsicana, din provincia Aquila, Abruzzo.

Panică în regiunile Lazio și Abruzzo, unde multe persoane au ieșit în stradă, unda seismică simțindu-se până în capitală, la Roma.

Conform INGV, cutremurul a avut loc în această seară la orele 21:58 și 9 secunde și a avut o magnitudine de 3,9 grade pe scara Richter, producându-se la 8 kilometri profunzime.

Unda seismică provocată în urma cutremurului a fost simțită pe o rază de 100 de kilometri. Cutremurul a fost simțit cu o anumită forță la Aquila și Avezzano, în Ciociaria, în valea Comino, în zona Sora și la Pescosolido. Ușor, de asemenea, în unele zone periferice ale Romei.

Cu două ore mai devreme, un șoc seismic de magnitudinea 3.7 a afectat (la orele 20.00) zona orașului Piacenza, în regiunea Emilia-Romagna cu un epicentru la șase kilometri nord de Mortasso, la o adâncime de 10 kilometri. Cele două cutremure au fost înregistrate de stațiile de rețea seismică ale Institutului Național de Geofizică.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nu au fost raportate până acum daune provocate de cele două cutremure.

În cursul zilei de duminică, 10 septembrie, au fost înregistrate de Institutul Național de Geofizică șase mișcări seismice majore, patru fiind de intensitate mai mică decât cele două prezentate mai sus:

  • magnitudinea 2,3 la San Massimo (Cb);
  • 2,2 la Fiastra (Mc);
  • 2,0 la Montieri (Gr);
  • 2,0 la Ussita (Mc).