Cutremur în Italia cu magnitudinea de 4,4 pe scara Richter. Nu există victime sau pagube materiale

Un cutremur cu o magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter a fost înregistrat în dimineața zilei de 25 octombrie 2019, la ora 06.31, în regiunea Calabria din sudul Italiei. Nu s-au înregistrat victime omenești și nici pagube materiale.

Epicentrul seismului, care s-a produs la o adâncime de 11 kilometri, s-a înregistrat în marea Tireniană, la puțin peste 20 de kilometri de coasta țărmului de lângă localitatea Scalea. Orașul Cosenza, cel mai important centru urban din Calabria, se află la circa 80 de kilometri de epicentru.

Conform seismografelor și datelor provizorii ale rețelei seismice INGV, cutremurul a atins magnitudinea de 4.4 pe scara Richter. Pentru câteva secunde pământul s-a cutremurat, iar șocul a fost simțit de către populația din multe zone din sudul Italiei, dar în special din centrul și nordul Calabriei. Mii de sesizări telefonice au fost primite de la Cosenza, unde multe persoane au fost trezite de cutremur.

Seismul s-a simțit și în zonele Vibonese, Crotone, Catanzaro și chiar până în Reggio Calabria. Panică în Potentino (în special în zona Masivului Pollino) și în sudul regiunii Campania, sute de sesizări provin și din Salerno.

Nu există nicio informaţie cu privire la eventuale victime omenești și nu s-au înregistrat pagube materiale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru cei interesați, monitorizarea seismică pe teritoriul Italiei este disponibilă aici.

Cutremur în Italia cu magnitudinea de 4.4 pe scara Richter. Foto: In Meteo