Cutremur în Italia cu magnitudinea de 3,4: „O lovitură bruscă și destul de puternică”

Un seism cu magnitudinea de 3,4 a avut loc la Roma în seara de luni, 11 aprilie, resimțit în zona de sud-est a capitalei și în zona Castelli Romani, de la Subiaco la Fiano Romano, trecând prin Tivoli, Castel Madama, Guidonia, Mentana și Fonte Nuova.

Eepicentrul cutremului, la o adâncime de 10 kilometri, s-a înregistrat la doi kilometri sud-vest de Ciciliano, un sat de aproximativ 1.200 de locuitori, situat pe un deal între Monti Prenestini și Monti Ruffi, la aproximativ 10 kilometri de Tivoli.

Seismul s-a produs la ora 22:21, pentru o durată de cinci secunde, conform celor de la Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie.

A fost resimțit de populație, multe persoane ieșind în stradă la Guidonia, Tivoli, Monterotondo, Mentana, unde locuiesc și foarte mulți cetățeni români.

- Continuarea articolului după publicitate -

Postări și comentarii au apărut imediat pe rețelele de socializare: „La Tivoli s-a simțit binișor, o lovitură bruscă și foarte puternică”. „Între Monterotondo și Mentana o lovitură simțită bine, întâi zgomot și apoi mișcare, a durat mai puțin de 5 secunde”. „În centrul Romei s-a simțit destul de tare, candelabrul se mișca ondulatoriu”. „Și în zona Nuovo Salario s-a simțit bine”.

Un cutremur similar, cu epicentrul tot la Ciciliano, a fost înregistrat de Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie pe 1 aprilie, la ora 9:23.

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Ai nevoie să trimiți bani acasă?

Transfer GO