Cutremur în Italia cu magnitudinea de 3,4: „O lovitură bruscă și destul de puternică”

Un seism cu magnitudinea de 3,4 a avut loc la Roma în seara de luni, 11 aprilie, resimțit în zona de sud-est a capitalei și în zona Castelli Romani, de la Subiaco la Fiano Romano, trecând prin Tivoli, Castel Madama, Guidonia, Mentana și Fonte Nuova.

Eepicentrul cutremului, la o adâncime de 10 kilometri, s-a înregistrat la doi kilometri sud-vest de Ciciliano, un sat de aproximativ 1.200 de locuitori, situat pe un deal între Monti Prenestini și Monti Ruffi, la aproximativ 10 kilometri de Tivoli.

Seismul s-a produs la ora 22:21, pentru o durată de cinci secunde, conform celor de la Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie.

A fost resimțit de populație, multe persoane ieșind în stradă la Guidonia, Tivoli, Monterotondo, Mentana, unde locuiesc și foarte mulți cetățeni români.

Postări și comentarii au apărut imediat pe rețelele de socializare: „La Tivoli s-a simțit binișor, o lovitură bruscă și foarte puternică”. „Între Monterotondo și Mentana o lovitură simțită bine, întâi zgomot și apoi mișcare, a durat mai puțin de 5 secunde”. „În centrul Romei s-a simțit destul de tare, candelabrul se mișca ondulatoriu”. „Și în zona Nuovo Salario s-a simțit bine”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un cutremur similar, cu epicentrul tot la Ciciliano, a fost înregistrat de Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie pe 1 aprilie, la ora 9:23.

Distribuie acest articol