Cutremur în Italia cu o replică de 4,0 grade pe scara Richter: „Am văzut deodată cum lustra a început să se clatine”

Un cutremur cu magnitudinea de 2,8 pe scara Richter, s-a produs în seara de vineri, 14 mai, la Gubbio, în provincia Perugia, urmat în cursul dimineții de sâmbătă de două noi replici mai puternice cu magnitudinea de 4,0 și respectiv 3,1 pe scara Richter.

Replicile s-au simțit în mare parte din zona respectivă relatează românii care locuiesc în apropiere de epicentrul seismului:

„Eram așezată pe canapea, am auzit deodată zgomotul paharelor din vitrină și am văzut că lustra a început să se clatine”, ne-a declarat Mirela Elena Vodă, o româncă din Ramazzano, localitate din apropierea orașului Perugia.

Institutul național de geologie și vulcanologie din Italia (INGV) a transmis că replicile din această dimineață s-au produs la 10 km adâncime, cea de 4,0 grade la ora 09:56, iar cea de 3,1 grade pe scara Richter câteva minute mai târziu, la ora 10:07, cu epicentrul la 2 km de Gubbio.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„S-a simțit bine la noi, în zona provinciei Perugia – ne-a spus Mirela Vodă – eu eram pe canapea și deodată am auzit zgomotul paharelor din vitrină și am văzut că lustra începe să se clatine. Mi-am dat seama imediat că e cutremur, nu m-am speriat prea tare, nu mi-a fost frică.”

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20