Cutremur în Italia de 3,7. Resimțit de populație: „Ne-a legănat un pic”

Un cutremur cu magnitudinea de 3,7 a zguduit regiunea Toscana  fiind resimțit de populația din Siena, Florența și multe alte localități. Conform Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (Ingv), epicentrul seismului de astăzi, miercuri, 28 iunie, a fost localizat în Poggibonsi, provincia Siena, la sud de Florența.

Cutremurul a fost înregistrat în jurul orei 12:19, la o adâncime de aproximativ 10 km.

Captură de ecran 2023-06-28 163308

Seismul a fost simțit pe întreg teritoriul Toscanei. În Valdelsa, numeroși locuitori au ieșit pe străzi.

„l-am simțit foarte tare în Greve in Chianti”, „Abia intrasem în mașină, m-a legănat un pic”, „Simțit și la Grassina”, „Da, l-am simțit bine la Galluzzo, mi-a tremurat scaunul și mobila de bucătărie”, sunt doar câteva dintre comentariilor oamenilor pe rețelele de socializare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Momentan, nu există raportări de daune sau persoane rănite, însă echipajele de urgență sunt în alertă pentru a evalua situația.

Președintele regiunii Toscana, Eugenio Giani, a afirmat:

„Sunt în legătură cu sala noastră de operațiuni pentru a verifica situația în urma cutremurului. Cutremurul a fost resimțit clar de cetățeni, dar în urma primelor verificări nu se înregistrează daune. Verificările continuă în școli și alte clădiri.”

În urma seismului municipalitatea din Siena a ordonat imediat închiderea muzeelor comunitare (Museo Civico, Museo dell’Acqua și Torre del Mangia) pentru toată ziua de astăzi și mâine. În clădirile comunitare nu s-au înregistrat daune sau persoane rănite, însă decizia a fost luată ca măsură de precauție pentru a evita orice problemă.