Cutremur în Italia de 4,1 grade. Oamenii confirmă: „L-am simțit foarte tare!”

Regiunile Emilia-Romagna și Umbria au fost zguduite de cutremure în dimineața zilei de vineri, 9 februarie. Seismele au fost resimțite puternic în zonele Parma și Spoleto, precum și în orașele Perugia și Terni.

În provincia Parma din Emilia-Romagna, seismografele Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie au înregistrat un cutremur cu magnitudinea de 4,1 la ora 13:06, cu epicentrul la Calestano.

„L-am simțit foarte tare”, „L-am simțit puțin și la Milano”, „Fiica mea l-a simțit și la Salsomaggiore”, „S-a simțit și la La Spezia”, sunt doar câteva dintre comentariile de pe pagina INGV.

Acest eveniment sismic face parte dintr-un serie de peste 70 de cutremure înregistrate în provincia Parma și, parțial, în Modena, începând de miercuri noaptea, afectând în special comunele Calestano și Langhirano.

Pe lângă activitatea seismică din Emilia-Romagna, două cutremure puternice au fost înregistrate și în Spoleto, Umbria, la interval de câteva minute unul de celălalt în această dimineață: primul la 11:55 cu o magnitudine de 3.5 și al doilea la 11:57 cu o magnitudine de 3.1.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ambele cutremure au avut epicentrul la 4 kilometri distanță de oraș, dar au fost simțite și în Perugia și Terni.

Deși cutremurele au fost clar simțite de populație, nu s-au raportat pagube.

Ca măsură de precauție, primăria din Spoleto a decis închiderea școlilor și a tuturor clădirilor publice, inclusiv a centrelor de zi socio-reabilitative, pentru astăzi și mâine, 10 februarie.

Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie a descris această serie de evenimente ca fiind un „lanț seismic”, subliniind activitatea seismică intensă în aceste regiuni.

Autoritățile locale și naționale rămân în alertă, monitorizând situația și pregătite să intervină dacă va fi necesar.

Unele persoane au transmis că s-a simțit și la Milano.