Cutremur în Italia de 4,2 grade. Al doilea cu această magnitudine în numai trei zile în aceeași provincie

Un cutremur puternic a avut loc la ora 17:29 de astăzi, 28 octombrie 2023, în provincia Rovigo din Veneto, marcând astfel a doua mișcare telurică în numai câteva zile.

Potrivit INGV (Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia) cutremurul a avut o magnitudine de 4.2 grade și a fost simțit clar de populație în toată provincia, dar și în alte provincii învecinate, precum Padova, Mantova, Verona, Ferrara și Bologna.

Conform datelor furnizate de sursa citată, epicentrul a fost localizat între localitățile Calto și Ceneselli din provincia Rovigo, iar ipocentrul a fost identificat la o adâncime de 10 km.

2023-10-28 19.23.26

Până la această oră, din fericire, nu au fost raportate daune materiale sau persoane rănite.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acesta este al doilea cutremur într-un interval foarte scurt de timp. La data de 25 octombrie, provincia a mai fost zguduită de un seism, provocând îngrijorare în rândul populației. Și în acel caz, magnitudinea estimată a fost de 4.2.

Luca Zaia, guvernatorul regiunii Veneto, a comentat pe Facebook: «Un alt cutremur de magnitudine 4.2 a fost înregistrat la ora 17:29 la Cesenelli, în Provincia Rovigo. Cutremurul a avut o adâncime de 10 kilometri.

Cu trei zile în urmă, un alt seism, tot cu magnitudinea de 4.2, a zguduit aceeași zonă și zonele învecinate, fiind simțit în întregul Veneto și Emilia. Ați simțit acest cutremur?».

Angela Gazzi, primarul localității Ceneselli, a intrat în direct pe pagina Facebook a publicației La Voce di Rovigo și a dat detalii despre situația cu care se confruntă, asigurând că nu sunt pagube și răniți.