Cutremur în Italia de 4,4 grade după ce în Croația s-a înregistrat un puternic seism de 6,4

La ora 12.19 de astăzi, 29 decembrie, un puternic cutremur de 6,4 grade pe scara Richter, s-a produs în Croația, la 46 de kilometri de Zagreb. Seismul a fost urmat de un altul, de această dată în Italia, în provincia Verona (Veneto), cu o magnitudine de 4,4 grade, la ora 15:37. Cutremurul s-a simțit pe toată coasta adriatică, din Friuli până în Marche și Molise, dar și la Bologna, Ravenna, Ferrara, Rimini, Ancona și Macerata.

În Croația cel puțin 5 persoane au decedat și mai multe au fost rănite, iar daune materiale semnificative s-au înregistrat la Petrinja, unde a fost epicentrul cutremurului.

Centrul german de Ştiinţe ale Pământului GFZ a anunţat că seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, informează Agerpres. A fost resimțit și în Italia, de-a lungul coastei Adriaticii, de la Trieste la Abruzzo, unde pompierii au primit sute de apeluri.

Cu o zi în urmă, în apropiere de Zagreb a avut loc un alt cutremur, cu magnitudinea de 5,2.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Și în Italia s-a înregistrat astăzi un seism, cu magnitudinea de 4,4 grade, la ora 15:37, cu epicentrul la Salizzole, în provincia Verona.

Anterior, în aceeași zonă a regiunii Veneto, au fost înregistrate alte două cutremure, de intensitate mai mică: primul de 3,4 grade, la ora 14:02, iar al doilea, de 2,8 grade pe scara Richter la ora 14:44.

După cutremurul de la 15:37 s-au primit zeci de apeluri telefonice prin care se solicitau informații la serviciul de pompieri, dar nu au fost raportate pagube materiale și nici daune suferite de populație. Cu toate acestea, Protecția Civilă a luat măsuri pentru monitorizarea clădirilor publice și private.