Cutremur în Italia: o elevă de liceu rănită ușor, școli evacuate și panică în toată regiunea Marche

Frica de cutremure se întoarce în sufletul locuitorilor de pe teritoriul Italiei și în acest an.

După cutremurul din data de 19 mai 2018, care a avut epicentrul în provincia Piacenza (Emilia Romagna), cu o magnitudine de 4,3 grade pe scara Richter, pământul italian continuă să se cutremure și astăzi, de această dată în regiunea Marche.

Înregistrat la ora 10:49 din această dimineață de 21 mai 2018, cutremurul de astăzi a avut o magnitudine de 3,8 grade, cu epicentrul la 2 kilometri în direcție vest de localitatea Muccia, provincia Macerata.

Cutremurul a fost simțit foarte puternic și de locuitorii din Perugia, Macerata, Teramo, Terni și chiar și de cei din Ancona, relatează Il Messaggero. Nenumărate apeluri au fost făcute la Pompieri dar până în acest moment nu au fost semnalate persoane rănite sau pagube materiale.

Unele școli din zona epicentrului au fost evacuate imediat iar o elevă de liceu din localitatea Camerino s-a rănit ușor la cap în timp ce se adăpostea sub masă. În localitatea Muccia, unde a fost epicentrul cutremurului, se fac verificări pentru a se stabili nivelul de siguranță ale instituțiilor publice, mai scrie sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol