Cutremur în România cu magnitudinea de 5,4 grade. Resimțit de populație

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 s-a produs, joi dimineață, 3 noiembrie 2022, în zona seismică Vrancea. Seismul s-a simțit puternic în București, dar și în alte localități din țară. Este cel mai mare cutremur din ultimii doi ani din România.

Cutremurul a avut loc la ora 6:50. Seismul s-a produs la adâncimea 140 de km și s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: 57 km est de Braşov, 75 km nord de Ploieşti, 117 km sud-vest de Bacău, 130 km nord de Bucureşti. Nu au fost anunțate apeluri la 112.

IGSU a anunțat că nu au fost înregistrate apeluri la 112 în urma cutremurului.

Este vorba despre cel mai puternic seism din ultimii ani care a putut fi perceput de locuitorii țării noastre.

„În urmă cu puțin timp, în zona seismică Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5,5 pe scara Richter, la o adâncime de 168 km. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime”, a fost anunțul celor de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

INFP (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului) a venit apoi cu o corectare în zona magnitudinii, situând-o la 5.2 pe scara Richter.

Pe pagina Facebook a IGSU mai multe persoane au transmis că au simțit cutremurul: „La etajul 10, l-am simțit din plin!”, „L-am simțit, a fost scurt dar s-a simțit”, „Mulțumim Domnului că nu a fost mai mare, la noi în țară un cutremur mai mare dărâmă toate blocurile…”, sunt doar câteva dintre mesajele utilizatorilor.

@rotalianul