Cutremur în România cu magnitudinea de 5,4 grade. Resimțit de populație

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 s-a produs, joi dimineață, 3 noiembrie 2022, în zona seismică Vrancea. Seismul s-a simțit puternic în București, dar și în alte localități din țară. Este cel mai mare cutremur din ultimii doi ani din România.

Cutremurul a avut loc la ora 6:50. Seismul s-a produs la adâncimea 140 de km și s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: 57 km est de Braşov, 75 km nord de Ploieşti, 117 km sud-vest de Bacău, 130 km nord de Bucureşti. Nu au fost anunțate apeluri la 112.

IGSU a anunțat că nu au fost înregistrate apeluri la 112 în urma cutremurului.

Este vorba despre cel mai puternic seism din ultimii ani care a putut fi perceput de locuitorii țării noastre.

„În urmă cu puțin timp, în zona seismică Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5,5 pe scara Richter, la o adâncime de 168 km. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime”, a fost anunțul celor de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

INFP (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului) a venit apoi cu o corectare în zona magnitudinii, situând-o la 5.2 pe scara Richter.

Pe pagina Facebook a IGSU mai multe persoane au transmis că au simțit cutremurul: „La etajul 10, l-am simțit din plin!”, „L-am simțit, a fost scurt dar s-a simțit”, „Mulțumim Domnului că nu a fost mai mare, la noi în țară un cutremur mai mare dărâmă toate blocurile…”, sunt doar câteva dintre mesajele utilizatorilor.

Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol